X

În timp ce Ciolacu vrea să restricționeze cash-ul în Germania tot mai mulți retaileri oferă reduceri la plata în numerar

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

O nouă tendință poate fi observată în prezent în multe locuri din Germania: reduceri pentru plățile în numerar.  Tot mai mulți retaileri oferă clienților lor reduceri mari dacă aceștea aleg să plătească în numerar decât cu un card sau un smartphone. În restaurante, de exemplu, numerarul devine din ce în ce mai mult un sinonim pentru potențialul de economisire: cei care plătesc cu monede și bancnote se pot aștepta la reduceri consistente, scrie Ziarul Românesc din Germania.

Devine din ce în ce mai obișnuit să vezi operatorii de restaurante oferind reduceri celor care plătesc în numerar. Costul unei mese la un restaurant ar putea fi redus cu până la cinci procente dacă plătiți cash. Thomas Stippe, proprietarul unui restaurant din Ravensburg, a introdus această practică pentru a evita taxele la plata cu cardul și pentru a da un exemplu pentru primirea de numerar. Această tendință nu este un caz izolat.

Și alți proprietari de restaurante din Germania urmează și ei exemplul și oferă astfel de reduceri. Asociația germană a hotelurilor și restaurantelor confirmă că acest lucru se întâmplă ocazional și în cazul lor. Costurile pentru plățile cu cardul constau în achiziționarea sau închirierea cititorului de carduri, taxe de servicii și comisioane de tranzacție.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. 1 iunie 2020:
    Dialog între gherontissa Galaktia și îngrijitorul ei. Gherontissa cu brațele ridicate și fața luminoasă ne vorbește …

    ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΓΑΛΑΚΤΙΑ:
    “Nu vezi ce-mi spun Puterile Cerești?”
    “Ce vă spun?”
    ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΓΑΛΑΚΤΙΑ:
    “… Ei vor atenta asupra Impărtășaniei!”
    Πηγή: “Η Οσία Γερόντισσα Γαλακτία της Κρήτης”, Ιερά Μητρόπολις Μόρφου, εκδ. Θεομόρφου, Β΄ έκδοση, σελ. 150
    Πηγή Φιλιππία
    https://www.facebook.com/100025258970421/posts/pfbid0dRGawPnnXqNh8b6kZ81tvRzMDwBTqVmCFxbJNMh4ziTuoqrwzJyLNCXMJkaaTfjKl/

  2. Aceeași politica a reducerilori s-a aplicat în anii 1990 la plățile cu cardul,în euristan și sualezia.Roata se învârte…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button