X

Chișinău: Preoți și credincioși îi solicită Mitropolitului Vladimir să inițieze procesul de trecere a Mitropoliei Moldovei la Patriarhia Română

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Preoți și credincioși din protopopiatul de Chișinău îi solicită Mitropolitului Vladimir să inițieze procesul de trecere a Mitropoliei Moldovei la Patriarhia Română, a anunțat, pe Facebook, Parohia „Sfântul Dumitru” din Chișinău. 

„Pornind de la realitățile extraordinare în care se află Biserica Ortodoxă din Republica Moldova și în contextul războiului injust și perfid pe care Rusia îl duce în Ucraina, majoritatea preoților și credincioșilor din protopopiatul de Chișinău, sectorul II, au semnat o adresare către Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolitului Chișinăului și al Întregii Moldove. Prin această adresare, rugăm Înaltpreasfinția Sa să inițieze procesul de aderare a Mitropoliei Moldovei la Patriarhia Română.

Scrisoarea Înaltpreasfințitului Vladimir, adresată Patriarhului Kirill pe 5 septembrie 2023, în care se afirmă că poporul nostru de origine latină nu are nimic comun cu russkii mir, ne dă curaj să credem că acum ca niciodată e momentul potrivit să reparăm greșelile istorice și să ne repunem în demnitatea furată de ocupația rusească”, a transmis, pe Facebook, Biserica „Sfântul Dumitru” din Chișinău.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Sa se uneasca cu Kievul (aripa ortodoxa) nu cu Patriarhia Romana care e eretica,cea care pe clopotele catedralei “mantuirii” au pus numele papei.Te unesti cu acea Biserica Locala care e Ortodoxa.e o nelegiuire unirea cu Patriarhia Romana si in clipa cand se vor uni cu ereticii vor fi atacati de Rusia care nu se va supara daca se vor uni cu Kievul(aripa ortodoxa).

  2. Noi Basarabenii trebuie sa pastram Unitatea Bisericii si Stilul Vechi care e cel adevarat cu 4 posturi pe an.
    Doamne ajuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button