X

Putin: Eurasia face parte din procesul de formare a unei noi ordini mondiale

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Crearea unui spațiu de pace și stabilitate în Eurasia face parte din procesul de formare a unei noi ordini mondiale, a declarat președintele Vladimir Putin într-un interviu acordat Kazahstanskaya Pravda , publicat în ajunul vizitei șefului statului în Kazahstan din 9 noiembrie.

„Tendința dominantă a stadiului actual de dezvoltare mondială este formarea unei noi ordini mondiale mai juste, bazată pe prioritatea dreptului internațional. Rusia consideră că crearea unui spațiu unic de pace, stabilitate și prosperitate în Eurasia este o componentă integrală a acestui proces”, a spus el.

Putin a subliniat că astfel de obiective nu pot fi atinse „fără unirea forțelor, întărirea încrederii reciproce, disponibilitatea de a coopera și de a căuta soluții colective”. El a mai numit „o condiție indispensabilă” a procesului respectarea drepturilor popoarelor „la propriul model de dezvoltare” și respectarea deplină a Cartei ONU.
Șeful statului rus a amintit de proiectul Parteneriatului Mare Eurasiatic, o inițiativă rusă de a forma „un contur larg de integrare” pe continent. Potrivit acestuia, ar putea fi un pas important spre atingerea obiectivului de a crea o nouă ordine mondială.

Președintele Kazahstanului, Kassym-Jomart Tokayev, într-un interviu acordat Izvestia , a declarat că formarea unei lumi multipolare „este extrem de dureroasă”. Pe fundalul conflictelor, sancțiunilor și războaielor comerciale, „este greu să rămâi optimist”, a recunoscut liderul.

„Cu toate acestea, cred că prudența și cooperarea vor prevala asupra gândirii în bloc și a egoismului. Acest lucru s-a întâmplat de mai multe ori în istoria lumii. În cele din urmă, comunitatea globală va ajunge la o stare de „pace durabilă pe termen lung”, a menționat Tokayev.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button