X

Așa-zisa reformă a pensiilor va crește inechitățile, iar săracii vor fi mai săraci și bogații și mai bogați!

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Deputatul AUR Antonio Andrușceac afirmă că așa-zisa reformă a pensiilor va crește inechitățile, iar săracii vor fi mai săraci și bogații și mai bogați! Proiectul legii pensiilor prezentat de Guvernul Ciolacu este unul care adâncește inechitățile și lasă pensionarii la mila deciziilor politice. Este un proiect care îi umilește profund pe vârstnici și care perpetuează un sistem de pensii profund inechitabil, afirmă parlamentarul AUR. 

”Recent, Guvernul Ciolacu a anunțat cu surle și trâmbițe că proiectul legii pensiilor, o mișcare ce ar trebui să reflecte o preocupare reală pentru bunăstarea românilor, a fost finalizat. Ar fi trebuit să fie un motiv de bucurie pentru milioanele de pensionari, dar în realitate acest nou proiect reafirmă disprețul manifestat față de români din partea guvernanților. Într-o societate în care dreptatea socială ar trebui să fie un principiu de bază, acest proiect pare să ignore complet această valoare, perpetuând și chiar amplificând discrepanțele dintre diferite categorii de pensionari”, spune deputatul.

”Spun că își bat joc pentru că acest proiect propune creșterea cu același procent a pensiilor mici, muncite, dar și a pensiilor speciale nesimțite. Această abordare nu face decât să adâncească inechitățile, favorizând pe cei care deja beneficiază de pensii speciale generoase, în detrimentul celor care au muncit o viață întreagă și primesc o pensie modestă. Este o măsură care ignoră principiul echității și care perpetuează un sistem de pensii profund nedrept”, afirmă deputatul AUR.

Antonio Andrușceac: Proiectul legii pensiilor prezentat de Guvernul Ciolacu este unul care adâncește inechitățile și lasă pensionarii la mila deciziilor politice.

El mai spune că de asemenea, proiectul nu prevede indexarea automată a pensiilor cu inflația, lăsând această decizie la latitudinea guvernanților. Aceasta este o altă măsură care îi lasă pe pensionari la mila deciziilor politice, fără a le oferi o protecție reală împotriva efectelor inflației. Pensionarii ar trebui să aibă garanția că pensiile lor vor fi ajustate în mod automat pentru a ține pasul cu creșterea costurilor de trai, nu să trăiască în incertitudine, așteptând deciziile arbitrare ale guvernanților.

În plus, proiectul nu rezolvă problema inechităților sociale legate de vârsta de pensionare, prin care toți românii ar trebui să se pensioneze la aceeași vârstă.”Proiectul legii pensiilor prezentat de Guvernul Ciolacu este unul care adâncește inechitățile și lasă pensionarii la mila deciziilor politice.

Este un proiect care îi umilește profund pe vârstnici și care perpetuează un sistem de pensii profund inechitabil. În viziunea noastră, recalcularea pensiilor ar fi trebuit să fie prima etapă din implementarea legii pensiilor. Acest proces ar elimina cea mai mare parte din inechitățile existente. Al doilea aspect important din aplicarea unei legi a pensiilor corecte ar fi cel privind indexarea. INS nu poate transmite mai devreme de luna Mai situația inflației. O altă problemă este aceea că nu ni s-a prezentat nici acum un impact bugetar referitor la propunerile făcute. Ministrul Muncii a reîncălzit povestea că după recalculare pensiile cresc și cu 40%! Din nou cifra magică a PSD și PNL legată de majorarea pensiilor cu 40%! De unde se taie, ce se taie, de unde vin banii? Pentru că nu putem fi de acord cu acoperirea promisiunilor făcute de PSD și PNL din alte împrumuturi sau din aplicarea de noi taxe și impozite. Românii merită mai mult decât acest proiect de lege și ar trebui să aibă încredere că guvernanții îi vor trata cu respect și dreptate atunci când vine vorba de securitatea financiară în anii de bătrânețe”, arată Andrusceac.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

8 comentarii

  1. Asta cu mărirea pensiilor este doar o frumoasă poveste electorală. Cum să crească pensiile dacă onor Consiliul Fiscal a recomandat înghețarea lor?

    1. @ Apa trece, pietrele rămăn
      “Nu există pom bun care să facă roade rele și nici pom rău care să facă roade bune”, așa stă scris la Scriptură.

  2. Votul de anul viitor ne va spune dacă românii sunt de acord cu vârsta de pensionare(65 de ani) și cu mărimea pensiilor.

  3. Ceea ce nu vede NIMENI este că în paralel cu suta ceaușistă de lei a globaliștilor aruncată în dispreț pensionarilor cu titlul de ”mărire” va veni la pachet RETRAGEREA tuturor ajutoarelor sociale, așa cum sunt anunțate ele astăzi: cardurile sociale de alimente de la 01 ianuarie și tichetele de energie de la 01 aprilie. Prin urmare, e ca in bancul ăla: nu i s-a dat, i s-a luat. ACESTA este globalismul jegos bruxellian și sper ca anul viitor să le aducă acestor javre o maaare plăcuță suedeză ulterior alegerilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button