X

Zelensky îl invită pe Trump în Ucraina pentru a-i explica de ce „nu poate aduce pacea”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Intr-un interviu exclusiv pentru „Meet the Press” difuzat duminică, președintele ucrainean Volodomyr Zelensky l-a invitat pe Donald Trump să viziteze Ucraina, după ce fostul președinte american a promis că va pune capăt războiului dintre Rusia și Ucraina în 24 de ore dacă va fi reales în 2024, scrie NBC

Președintele ucrainean Volodomyr Zelensky, într-un interviu exclusiv pentru emisiunea „Meet the Press”, difuzat duminică, l-a invitat pe Donald Trump să viziteze Ucraina după ce fostul președinte american a promis că va pune capăt războiului dintre Rusia și Ucraina în 24 de ore dacă va fi reales în 2024.

Zelensky s-a îndoit de afirmația lui Trump. „Fostul președinte Trump a spus că [în] aproximativ 24 de ore, că poate să se descurce și să termine războiul. Din partea mea, ce pot spune? Așa că și el este foarte binevenit. Președintele Biden a fost aici și el – cred că a înțeles câteva detalii pe care le puteți înțelege doar fiind aici”, a declarat Zelensky la NBC News. „Așadar, îl invit pe președintele Trump”.

„Dacă poate veni aici, voi avea nevoie de 24 de minute – da, 24 de minute. Nu mai mult. Da. Nu mai mult – 24 de minute pentru a-i explica [președintelui Trump] că nu poate gestiona acest război” în acel interval de timp, a spus Zelenskyy. „Nu poate aduce pacea din cauza [președintelui rus Vladimir] Putin.”

Zelensky nu e sigur dacă Trump ar fi sprijinit Ucraina dacă ar fi reales: „Serios, nu știu. Într-adevăr, nu știu.”

Într-un interviu acordat „Meet the Press” în septembrie, Trump a susținut că va rezolva războiul din Ucraina în 24 de ore dacă va fi reales. El a oferit câteva detalii despre modul în care va îndeplini sarcina, spunând: „Dacă vă spun exact, îmi pierd toate atuurile de schimb.”

„I-aș spune anumite lucruri lui Putin. I-aș spune anumite lucruri lui Zelensky”, a spus Trump atunci, adăugând că „ar face o înțelegere corectă pentru toată lumea”.

Alți candidați republicani la președinție au vizitat Ucraina și s-au întâlnit cu Zelensky în timpul campaniilor lor, inclusiv fostul guvernator al New Jersey Chris Christie și fostul vicepreședinte Mike Pence, care de atunci și-a suspendat campania din 2024.

Zelensky a mai spus că nu a avut niciun contact cu Trump de când fostul președinte american a părăsit mandatul în ianuarie 2021.

Președintele ucrainean a insistat că, atunci când vine vorba de sprijinul pentru Ucraina, contează nu doar opinia liderilor americani, ci și cea a poporului american.

„Depinde nu numai de președinte din punct de vedere instituțional. Cred că depinde de părerea americanilor, a societății tale. Cred că asta este cel mai important”, i-a spus el lui Welker. „Cred că este importantă în Statele Unite și UE, atitudinea oamenilor obișnuiți. Este sprijinul lor. Sunt banii lor. Depinde de ei.”

El a adăugat: „Știu că ei susțin Ucraina, ne iubesc. Și într-adevăr, ei înțeleg războiul nostru dificil împotriva Rusiei.”

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button