X

Guvernul să anuleze măsura care interzice vânzarea porcilor din gospodăriile țărănești/ „O TICĂLOȘIE FĂRĂ MARGINI!”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Claudiu Târziu, președintele CNC AUR, a solicitat public Guvernului să anuleze măsura privind interzicea comercializării porcilor crescuți în gospodăriile țărănești.

Solicitarea a fost făcută în contextul în care, conform noilor reguli privind creșterea porcilor, comercializarea porcilor crescuți în gospodăria țărănească este interzisă, după cum a relatat RostOnline.

„Să interzici țăranilor să-și vândă porcii din gospodării este o ticăloșie fără margini. Cer Guvernului să renunțe de îndată la această măsură”, a transmis, luni, senatorul Claudiu Târziu.

Noile norme privind creșterea porcilor stabilesc au fost publicate în Monitorul Oficial și au intrat deja în vigoare. Potrivit acestora, regulile privind creșterea și comercializarea porcilor diferă în funcție de tipul de exploatație, dacă este sau nu comercială.

În exploatația noncomercială, cum este gospodăria țărănească, porcii sunt crescuţi pentru îngrăşare şi sacrificare doar pentru consum familial.

Comercializarea porcinelor şi a produselor provenite de la acestea este interzisă!

Chiar și așa, fără posibilitatea de a mai vinde porcul crescut în gospodărie, țăranul are de respectat o serie de reguli.

Iată condiţiile şi cerinţe de biosecuritate pentru exploatație:

Condiţii:

porcinele deţinute trebuie să fie identificate individual, înregistrate în Baza naţională de date;

exploataţia trebuie să fie supusă controlului sanitar-veterinar;

porcinele trebuie să fie înregistrate în registrul agricol deţinut de unitatea administrativ-teritorială în a cărei rază teritorială se află exploataţia;

comercializarea porcinelor şi a produselor provenite de la acestea este interzisă.

Cerinţe de biosecuritate:

porcinele trebuie să fie cazate în adăposturi împrejmuite, astfel încât să se evite orice contact al porcinelor deţinute cu alte porcine din alte exploataţii sau cu animale sălbatice;

adăposturile de porcine trebuie să fie construite astfel încât să se poată efectua uşor curăţenia şi dezinfecţia;

trebuie să se asigure condiţii pentru spălarea şi dezinfectarea mâinilor şi a încălţămintei la intrarea şi la ieşirea din spaţiile în care sunt ţinute porcinele;

trebuie schimbată încălţămintea la intrarea şi la ieşirea din spaţiile în care sunt ţinute porcinele;

trebuie folosită o tăviţă cu dezinfectant pentru dezinfecţia încălţămintei la intrarea în adăpostul de porcine;

trebuie limitat accesul vizitatorilor în spaţiile în care sunt ţinute porcinele;

trebuie interzis accesul în spaţiile cu porcine pentru minimum 48 de ore al persoanelor care au avut contact cu mediul silvatic;

trebuie să se asigure împrejmuirea şi protecţia spaţiilor în care sunt ţinute furajele şi aşternutul acestora;

porcinele trebuie să fie hrănite cu nutreţuri vegetale numai după trecerea unei perioade de cel puţin 30 de zile de la recoltare;

paiele pentru aşternut trebuie să fie utilizate numai după trecerea unei perioade de cel puţin 90 de zile de la recoltare;

resturile menajere care conţin urme de carne/produse din carne de porc/mistreţ şi în special apa rezultată de la spălarea cărnii de porc nu trebuie administrate în hrana porcilor.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Ar fi scos lumea satelor , masiv in strada la proteste! De asta se tem slugoii masoni jidovesti UE/ SUA/OMS/FMI si tradatorii de neam si tarā! Nu le pasā lor de poporul român (greu de definit azi, cu toata lumea dezbinata…si impraștiatā si lașå, selfish pe caste…),
    Dar.., când iei omului mâncarea de la gurå, toți se vor uni si vor tāia găturile de slugoi ale alogenilor si ale jidovilor masoni/ satanisti si ale “românilor” jidāniți, securisti si trādātori de țarā!

    Va exploda māmåliga. Se va atinge masa criticā, de care se tem ei, slugoii nwo. Si vor da socotealā la popor, revolutie , moartea tradatorilor, inchisoare si confiscarea averilor.

    Profetiile Sf.Ardealului Arsenie Boca.

    Doamne ajutā!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button