X

Zi importantă la Chișinău/ Cețățenii votează primarii și consilierii locali pentru următorii 4 ani, în cadrul alegerilor locale de duminică, 5 noiembrie

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Duminică, 5 noiembrie, în Republica Moldova au loc alegeri locale, cetățenii cu drept de vot fiind așteptați la urne pentru a alege, pentru un mandat de patru ani, primarii şi consilierii locali.

Electoratul va alege 898 de primari, inclusiv din municipiul Chişinău, şi cei 11.058 de consilieri locali, din raioane, municipii, oraşe, comune şi sate, notează Agerpres.

Pe liste sunt candidaţi din partea a 35 de partide politice dar şi independenţi. Pentru cele 898 de primării din ţară au fost depuse peste 3.200 de candidaturi, dintre care 27 pentru Primăria municipiului Chişinău şi 15 în municipiul Bălţi.

Numărul total de alegători incluşi în Registrul de Stat al Alegătorilor este de 3.300.805 persoane. Pentru a fi validate, la aceste alegeri locale trebuie să participe cel puţin un sfert din numărul persoanelor înscrise pe listele electorale din fiecare circumscripţie. Secţiile de votare, în număr de 1.958, s-au deschis la ora 07.00.

Lupta pentru fotoliile de primar ar putea beneficia de un al doilea tur de scrutin peste două săptămâni, între candidaţii plasaţi pe primele două locuri, în cazul în care niciun candidat nu obţine o majoritate simplă în primul tur.

Alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023 reprezintă cel de-al optulea scrutin de acest tip de la proclamarea independenţei Republicii Moldova.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre sunt la 10%. Vă mulțumim! DONAȚIE