X

Situația în 5 state cheie: Biden vs Trump

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cu exact un an înaintea alegerilor prezidenţiale americane din 2024, un sondaj publicat duminică de cotidianul New York Times îl plasează pe potenţialul candidat republican Donald Trump în faţa preşedintelui în funcţie, Joe Biden, în cinci state-cheie din şase, democratul pierzând teren în rândul tinerilor şi al minorităţilor, transmite AFP.

Potrivit sondajului New York Times/Siena College, Trump îl domină pe Biden în intenţiile de vot în Nevada (52% faţă de 41%), Georgia (49% faţă de 43%), Arizona (49% la 44%), Michigan (48% la 43%), Pennsylvania (48% la 44%), în timp ce actualul preşedinte ar câştiga în Wisconsin (47% la 45%).

Biden câştigase în 2020 în fiecare din aceste şase state disputate.

Sondajul a fost realizat prin telefon în intervalul 22 octombrie – 3 noiembrie pe un număr de 3.662 de alegători înregistraţi în cele şase state, şi are o marjă de eroare situată între 4,4 şi 4,8 puncte, în funcţie de stat.

Tendinţa nu îi este însă favorabilă lui Joe Biden: 67% dintre intervievaţi sunt de părere că ţara merge într-o direcţie greşită, 59% dezaprobă modul în care Biden îşi îndeplineşte rolul de preşedinte (dintre care 46% dezaprobă puternic), şi 71% cred că, la vârsta de 80 de ani, democratul ‘este prea bătrân pentru a fi un preşedinte eficace’.

Joe Biden pierde teren mai ales în rândul tinerilor, doar 41% dintre cei din grupa de vârstă 18-29 de ani declarând că vor vota, cu siguranţă sau probabil, pentru el, 40% optând pentru Donald Trump.

‘Grupurile demografice care l-au susţinut pe Biden la diferenţe zdrobitoare în 2020 sunt astăzi mult mai disputate’, mai ales comunităţile hispanice şi afro-americane, scrie New York Times.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button