X

Ținta este IRANUL? Casa Albă nu este în favoarea unei încetări a focului. Netanyahu: “Acestea sunt solicitări ca Israelul să se predea”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un purtător de cuvânt al Casei Albe a spus luni că o încetare a focului în războiul dintre Israel și Hamas „nu este răspunsul corect în acest moment” și a spus că gruparea islamistă palestiniană „ar fi singura care va beneficia de pe urma acesteia”, scrie Le Figaro. 

Executivul american, în schimb, este în favoarea „pauzelor umanitare temporare și localizate pentru a permite ajutorului (umanitar) să ajungă la anumite populații specifice și poate chiar pentru a ajuta la evacuarea persoanelor care doresc să părăsească” enclava din sud , a adăugat John Kirby

„Nu credem că încetarea focului este răspunsul corect în acest moment”, a spus purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, John Kirby citat de Times Of Israel. „Nu sprijinim o încetare a focului în acest moment”

Kirby mai spune că SUA este „încrezătoare” în creșterea numărului de camioane de ajutor care intră în Gaza prin trecerea Rafah cu Egiptul la aproximativ 100 pe zi.

„Această primă fază despre care am discutat cu israelienii încearcă să ajungă la aproximativ 100 pe zi”, spune Kirby, adăugând că aproximativ 45 au trecut ieri. „Suntem încrezători că putem ajunge acolo în zilele următoare.”

Netanyahu: “Apelurile la încetarea focului sunt solicitări ca Israelul să se predea”

Netanyahu spune că cererile de încetare a focului între Israel și Gaza sunt solicitări ca Israelul să se predea, scrie Times of Israel.

„Israelul nu va fi de acord cu încetarea ostilităților după atacurile îngrozitoare din 7 octombrie”, spune Netanyahu în comentarii în limba engleză pentru presa străină. „Apelurile la încetarea focului sunt un apel către Israel să se predea Hamas, să se predea terorii, să se predea barbarilor. Asta nu se va întâmpla. Doamnelor și domnilor, Biblia spune că există un timp pentru pace și un timp pentru război. Acesta este un timp pentru război.”

Netanyahu spune că nimeni nu ar fi cerut SUA să fie de acord cu o încetare a focului în urma atacului de la Pearl Harbor din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

„Ororile pe care Hamas le-a comis pe 7 octombrie ne amintesc că nu ne vom realiza promisiunea unui viitor mai bun decât dacă noi, lumea civilizată, suntem dispuși să luptăm cu barbarii. Pentru că barbarii sunt gata să lupte cu noi… și să introducă într-o lume a fricii și a întunericului”, spune Netanyahu.

„Acesta este un punct de cotitură – pentru lideri și pentru națiuni”, spune el. „Este timpul ca noi toți să decidem dacă suntem dispuși să luptăm pentru un viitor plin de speranță și promisiune sau să ne predăm tiraniei și terorii.”

El spune că Israelul este în război din 7 octombrie. „Israelul nu a început acest război. Israelul nu a vrut acest război. Dar Israelul va câștiga acest război.”

El numește atacul Hamas „cea mai mare sălbăticie pe care a văzut-o poporul nostru de la Holocaust. Hamas a ucis copii în fața părinților lor, a ucis părinții în fața copiilor lor. Au ars oameni de vii, au violat femei, au decapitat bărbați, au torturat supraviețuitorii Holocaustului, au răpit bebeluși.”

El subliniază rolul Iranului în finanțarea Hamas și a restului „axei răului… o axă a terorii” în Orientul Mijlociu și nu numai. „În lupta împotriva Hamasului și a axei terorii iraniene, Israelul se luptă cu dușmanii civilizației”.

Victoria începe cu claritate morală, spune el, comentând cu privire la numărul deceselor palestinienilor din Gaza.

„Începe cu a cunoaște diferența dintre bine și rău, dintre bine și rău… Înseamnă a face o distincție morală între uciderea deliberată a nevinovaților și victimele neintenționate care însoțesc orice război legitim.”

„Atâta timp cât utilizarea de către Hamas a scuturilor umane palestiniene are ca rezultat învinuirea Israelului de către comunitatea internațională, Hamas va continua să folosească [această practică] ca instrument de teroare”, avertizează el. „Hamas va continua să folosească subsolurile din spitalele din Gaza ca posturi de comandă ale vastei sale rețele de tuneluri teroriste. Va continua să folosească moscheile ca poziții militare fortificate și depozite de arme. Va continua să fure combustibil și asistență umanitară de la unitățile ONU.”

„În timp ce Israelul face totul pentru a-i scăpa pe civilii palestinieni de pericol, Hamas face totul pentru a-i ține pe civilii palestinieni în pericol”, spune el.

Revenind la ostaticii deținuți de Hamas, el îndeamnă fiecare națiune civilizată să fie alături de Israel, cerând ca acești ostatici să fie eliberați imediat și necondiționat.

„Israelul va rezista împotriva forțelor barbariei până la victorie. Sper și mă rog ca națiunile civilizate de pretutindeni să susțină această luptă”, spune el. „Pentru că lupta lui Israel este lupta ta; pentru că dacă Hamas și axa răului a Iranului vor câștiga, tu vei fi următoarea lor țintă. De aceea, victoria lui Israel va fi victoria ta”.

Nu vă înșelați, conchide el, „indiferent cine este alături de Israel, Israelul va lupta până când această bătălie va fi câștigată. Și Israel va birui.”

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Acest mincinos ordinar omite sa spună crimele și ororile pe care le-au făcut acești coloniști evrei în Palestina, cum i-au împușcat, i-au omorât pe palestinieni timp de 75 de ani pentru a le lua pământul, cum i-au gonit, le-au dărâmat casele și i-au închis apoi pe cei care au mai rămas, care nu au fost omorâți sau care nu au fugit, în ghetoul morții din Gaza. Știm și noi foarte bine ce le poate pielea evreilor, ca și aici și – au dat arama pe fata și au atacat poporul roman de 200 de ani și i-au furat tot, i-au acaparat statul și acum sunt stăpâni inclusiv la noi în tara și dau legi împotriva poporului roman. Acest neam este responsabil de multe crime și atrocități, de instaurarea bolșevismului în Rusia și Europa de Est, de holocaust împotriva poporului rus, roman, german, palestinian și chiar de izbucnirea celor 2 războaie mondiale și e posibil sa înceapă și cel de-al 3 lea tot din cauza lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE