X

Serviciile secrete israeliene au elaborat un plan de relocare a 2,3 milioane de locuitori din Gaza în Peninsula Sinai

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Serviciile de informații israeliene, după începutul războiului cu Hamas, au elaborat un plan de relocare a 2,3 milioane de locuitori ai Fâșiei Gaza în Peninsula Sinai (Egipt), dar biroul prim-ministrului Benjamin Netanyahu „nu a luat încă documentul în serios”, scrie Associated Press (AP) , citând documente și surse. 

După cum notează agenția, documentul, pregătit de Ministerul israelian al Informațiilor și datat 13 octombrie, a fost publicat pentru prima dată de portalul Sicha Mekomit. În total, ministerul a propus trei opțiuni pentru a implementa „schimbări semnificative în realitatea civilă din Fâșia Gaza în lumina crimelor Hamas”.

Ca una dintre opțiuni, autorii documentului au propus relocarea populației civile din Gaza în orașe cu corturi din nordul Peninsulei Sinai, apoi construirea de orașe permanente acolo și stabilirea unui coridor umanitar. În același timp, potrivit autorilor, în interiorul Israelului va fi creată o zonă de securitate pentru a bloca intrarea palestinienilor strămuți. Totuși, documentul nu spune ce se va întâmpla cu Fâșia Gaza după relocarea oamenilor, scrie AP.
Yoel Guzansky, membru senior la Institutul pentru Studii de Securitate Națională din Tel Aviv, a declarat agenției că raportul, dacă se dovedește adevărat, ar putea provoca o „ruptură strategică” între Israel și Egipt. „Văd acest lucru fie ca ignoranță, fie ca cineva care dorește să aibă un impact negativ asupra relațiilor Israel-Egipt, care sunt foarte importante în acest stadiu”, a spus el.

Fâșia Gaza este de drept unul dintre cele două teritorii izolate ale statului parțial recunoscut Palestina, dar este de fapt controlată de mișcarea islamistă palestiniană Hamas. Regiunea este situată pe malul Mării Mediterane și are granițe terestre cu Israel și Egipt (din Peninsula Sinai). Suprafața Fâșiei Gaza este de 360 ​​de metri pătrați. km (lungime 40 km, lățime 6–12 km), se crede că găzduiește peste 2 milioane de oameni.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Ce stramutare? Mai bine ii impusca ca se puiaza ca mustele…. Pai, vezi ce inseamna mentalitatea stalinista? Aia e dferenta dintre stalinist si anticomunismul vostru… Molai , mamaligi si papitoi care au pierdut jumatate de tara la diktat fara un foc de arma….. Pai, aia nu cedeaza nici un metru patrat din tara lor ca nu sunt ca voi mamaligi. Baga mare, foc in plin si sanatate! Asa se pastreaza o tara si asa s-a pastrat in anii 50 ca altfel erati in caruta cu coviltir prin Europa….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE