X

A început încă un potențial război: Arabia Saudită versus Yemen

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Armata Arabia Saudită a fost plasată în alertă maximă în urma ciocnirilor cu rebelii Houthi din Yemen, scrie Bloomberg, citând surse.

Potrivit acestora, săptămâna trecută patru soldați saudiți au fost uciși într-o luptă cu houthiții în provincia sud-vest Jazan, iar armata a interceptat o rachetă trasă spre Israel peste teritoriul regatului.

Protocoale de alertă ridicată au fost activate în toate ramurile armatei saudite în urma lansărilor de rachete Houthi.

În Yemen, președintele Ali Abdullah Saleh a fost răsturnat în 2011 în timpul Primăverii Arabe, iar trei ani mai târziu a început un război civil în țară. Atunci houthii (musulmanii șiiți) au preluat controlul asupra capitalei țării, Sanaa, iar anul următor au anunțat preluarea puterii. Partidele sunite din Yemenul de Sud nu au recunoscut preluarea puterii de către houthi.

Suniții sunt susținuți de Arabia Saudită, care a organizat invazia Yemenului în 2015. Houthii yemeniți sunt sprijiniți de Iran, împreună cu alte grupuri șiite din Orientul Mijlociu.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button