X

Netanyahu anunță un “război lung și dificil”. Este dispus să arunce Fâșia Gaza în aer pentru a distruge Hamas

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Prim-ministrul Isralului Benjamin Netanyahu a vorbit în timpul unei conferințe de presă despre războiul împotriva grupării teroriste Hamas, scrie Times of Israel. 

Premierul Benjamin Netanyahu spune că a doua etapă a războiului împotriva Hamas a început odată cu intrarea mai multor forțe terestre în Gaza aseară.

“Soldații noștri luptă și se află în interiorul Fâșiei Gaza. Vrem să distrugem inamicul, scopul este să ne asigurăm existența.”

Netanyahu a spus că obiectivele de război ale Israelului sunt clare – „distrugerea capacităților militare și de guvernare ale Hamas; și întoarcerea ostaticilor acasă.”

Netanyahu spune că decizia de a începe incursiunea la sol a fost luată în unanimitate, atât de cabinetul de război, cât și de cabinetul de securitate.

„Comandanții și soldații noștri care luptă pe teritoriul inamic știu că națiunea și conducerea națională stau în spatele lor”, adaugă el.

Netanyahu spune că trupele pe care le-a întâlnit pe teren sunt hotărâte să oblige Hamas să plătească pentru acțiunile sale pe 7 octombrie.

„Ei sunt hotărâți să elimine acest rău din lume, pentru existența noastră și, adaug, pentru întreaga umanitate”, spune el.

Premierul citează porunca biblică de a ne aminti ce le-au făcut amaleciții israeliților. „Ne amintim și ne luptăm.”

Netanyahu spune că soldații fac parte dintr-o moștenire a războinicilor evrei care datează de 3.000 de ani. El subliniază că au un singur scop: „Să învingă inamicul ucigaș și să ne asigurăm existența în țara noastră”.

“Israelul este în război. Nu am vrut acest război. Ne-a fost impus în cel mai brutal și sălbatic mod. Dar, deși Israelul nu a început acest război, Israelul îl va termina. Odată, poporul evreu era apatrid. Odată, poporul evreu era lipsit de apărare. Nu mai este. Hamas va înțelege că atacându-ne, a făcut o greșeală de proporții istorice. Vom impune un preț care va fi amintit de ei și de ceilalți dușmani ai Israelului în deceniile următoare. 

Atacurile sălbatice pe care Hamas le-a comis împotriva israelienilor nevinovați sunt uluitoare: măcelărirea familiilor în casele lor, masacrarea a sute de tineri la un festival în aer liber, răpirea a zeci de femei, copii și bătrâni, chiar și supraviețuitori ai Holocaustului. Teroriștii Hamas au legat, ars și executat copii. Sunt sălbatici. Hamas este ISIS. Și așa cum forțele civilizației s-au unit pentru a învinge ISIS, forțele civilizației trebuie să sprijine Israelul în înfrângerea Hamas. 

Vreau să-i mulțumesc președintelui Biden pentru sprijinul său neechivoc. Vreau să mulțumesc liderilor din întreaga lume care sunt alături de Israel astăzi. Vreau să mulțumesc oamenilor și Congresului Statelor Unite ale Americii. În lupta împotriva Hamas, Israelul nu luptă doar pentru propriul popor. Se luptă pentru fiecare țară care se opune barbariei. Israelul va câștiga acest război, iar când Israelul va câștiga, întreaga lume civilizată va câștiga.” a spus Netanyahu

„Dacă Israel nu câștigă acest război, răul se va răspândi. De aceea victoria noastră va fi cea a binelui asupra răului” a spus premierul Benjamin Netanyahu într-o conferință de presă, scrie La Republica.

„Avem sprijinul întregii comunități internaționale”, a adăugat Netanyahu, mulțumind printre alții liderilor Marii Britanii, Franței și Italiei care au călătorit la Tel Aviv pentru a sprijini Israelul.

Aliații noștri din lumea de vest sau lumea occidentală înțeleg, astăzi,  că dacă Israel nu va învinge, ei vor fi următorii. Am conturat, de la începutul războiului, un suport internațional larg. Olanda, Germania, Grecia, Italia au transmis un mesaj clar: “Suntem alături de voi și dorim să învingeți”.

Trebuie să învingem! Nu avem de ales! Sunt momente în care o națiune are două posibilități, anume să existe sau să nu existe. Noi avem acum un astfel de test. Noi vom fi cei care vom învinge.  În ultimele săptămâni ale războiului, am distrus inamicul din aer, am distrus teroriști, câteva tuneluri și este doar începutul drumului. Lupta va fi grea și lungă.

„Războiul din Fâșia Gaza va fi lung și dificil”

Descriind răpirile comise de Hamas drept „crime împotriva umanității”,  Netanyahu a spus că „cei care îndrăznesc să acuze soldații [Forțelor Israeliene de Apărare (IDF) că au comis] crime de război sunt oameni ipocriți, mincinoși”, a spus el citat de Le Monde. IDF, este, potrivit lui, este „cea mai morală armată din lume  (…) și face tot posibilul pentru a evita afectarea persoanelor care nu sunt implicate” în acest conflict. El a respins acuzațiile de crime de război către Hamas, spunând că mișcarea islamistă palestiniană „folosește civilii ca scuturi umane” .

„Am reușit să punem în aplicare sprijin internațional”, a salutat și premierul israelian, citându-i în special pe șefii de stat și de guvern americani, francezi, britanici și germani. „Este bine să avem acest sprijin pentru că nu avem de ales decât să luptăm”, a argumentat el, pentru că „ne aflăm abia la începutul operațiunii ” .

„Războiul din Fâșia Gaza va fi lung și dificil și suntem pregătiți pentru el ”, a subliniat domnul Netanyahu, comparând acest conflict cu „al doilea război al nostru de independență” . „Vom lupta și vom câștiga”, a insistat el, asigurând că IDF  „va distruge inamicul pe uscat și în subteran”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Un mincinos și un ucigaș sinistru care nu spune decât minciuni. Auzi la el ca e susținut de comunitatea internaționala, când în toată lumea au ieșit oamenii în strada și i-a acuzat pe evrei de crime împotriva umanitatii. Da, e susținut de marionetele ocultei, de oamenii de paie ai evreimii mondiale cumpărați de bancherii evrei și de masonerie și de mass-media proprietatea lor.

  2. E totul simplu ! Nu vă este foarte clar încotro se îndreaptă totul ??! Spre pierzare,categoric ! S-au înmulțit toate fărădelegile,nu ne mai rabdă Dumnezeu,și toate duc spre războiul mondial. Primul și al doilea au fost pentru ca oamenii să vină la pocăință și nu au venit, iar al treilea este pentru NIMICIRE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button