X

Jurnal de război: Israel atacă masiv Gaza. Țările arabe condamnă atacul. Erdogan răscoală musulmanii din întreaga lume

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Preşedintele Turciei, Recep Erdogan, a organizat, astăzi, un miting uriaş pe aeroportul Ataturk din Istanbul, acolo unde a chemat două milioane de musulmani. 

Oamenii protestează împotriva atacurilor lansate de Israel în Fâşia Gaza. Totodată, preşedintele Erdogan a transmis astăzi un mesaj puternic împotriva Israelului.

Erdogan reacționează dur la ultimele atacuri lansate de IDF: “Israelul trebuie să iasă imediat din această stare de nebunie!”

Erdogan reacționează dur la ultimele atacuri lansate de IDF: ‘Israelul trebuie să iasă imediat din această stare de nebunie!’ Președintele Turciei, Recep Erdogan, critică în termeni duri ultima incursiune a forțelor armate israeliene în Gaza.

„Bombardamentele din ce în ce mai mari israeliene asupra Gaza, care s-au intensificat aseară, au vizat din nou femei, copii și civili nevinovați, adâncind criza umanitară. Israelul trebuie să iasă imediat din această stare de nebunie și să-și oprească atacurile”, a declarat Erdogan, care a făcut un apel printre turci să participe la „marele miting al Palestinei”, o manifestație „unde vom face aceste apeluri mai puternice și vom striga că suntem alături de poporul palestinian împotriva opresiunii israeliene.”

Cele mai puternice bombardamente de până acum: Lupte în centrul și nordul Fâșiei Gaza

Gruparea Hamas transmite că luptătorii săi se luptă cu soldații israelieni în centrul și nordul Fâșiei Gaza, în contextul în care comunicațiile telefonice și serviciile de internet sunt în continuare întrerupte. Israelul a anunțat că-și extinde operațiunile la sol în teritoriul palestinian, măsură dublată de intensificarea atacurilor sale aeriene.

Hamas a declarat că militanţii săi din Gaza sunt pregătiţi să facă faţă atacurilor israeliene cu “toată forţa”, după ce armata israeliană şi-a extins atacurile aeriene şi terestre asupra enclavei palestiniene.

Într-o postare pe X, forțele israeliene l-au citat pe Keinan spunând că „obiectivul forțelor aeriene este clar – să distrugă tot ce este atins de mâna Hamas”.

Cu internetul și electricitatea oprite în Gaza, aproximativ 2,3 milioane de oameni care locuiesc acolo sunt rupți de lume, relatează Daily Express.

Al Jazeera, care a difuzat în timpul nopţii imagini în direct care arătau explozii frecvente în Gaza, a declarat că atacurile aeriene israeliene au lovit zone din jurul principalului spital din enclavă.

Armata israeliană a acuzat vineri Hamas că a folosit spitalul ca scut pentru tunelurile şi centrele sale operaţionale, acuzaţie negată de grup.

Dronele israeliene zboară aproape de oameni pentru intimidare

Tzahal a spus că, într-una dintre cele mai intense nopți de bombardamente de până acum, a lovit 150 de ținte subterane în partea de nord a Gazei, inclusiv ceea ce a numit „tuneluri teroriste, spații de luptă subterane și infrastructură suplimentară”.

Israelul a mai anunțat că un comandant de rang înalt al Hamas – Asem Abu Rakaba – a fost ucis. Acesta, susține Israelul, se ocupa de apărarea aeriană, inclusiv de dronele și parapantele folosite în atacurile din 7 octombrie, când 1.400 de oameni au fost uciși în Israel.

Este aproape imposibil de ajuns în Gaza. Devastarea de pe teren este aproape apocaliptică în unele zone, iar numărul morților, potrivit Ministerului Sănătății condus de Hamas, a crescut la peste 7.000 – aproximativ jumătate dintre aceștia ar fi copii.

O locuitoare din Gaza a declarat pentru BBC că dronele de supraveghere israeliene care zboară jos și sunt intimidante: „După apusul soarelui este foarte greu să ieși din casă, dronele de supraveghere zboară foarte aproape de oameni. Este intimidant. Întotdeauna ești îngrijorat că o rachetă te va lovi”.

Asmaa din Rafah își amintește de conflictele anterioare în care rachetele vizau o singură casă și pe cei care locuiau în ea.

Este diferit, spune ea: “Acum distrug un bloc întreg, cinci sau șase case o dată. Bombardează toată strada și orice se află pe ea. Oriunde poate fi bombardat. Nu se limitează doar la o casă sau două”.

Statele arabe au emis o declarație comună în care condamnă atacarea civililor în Gaza

Miniștrii de externe din nouă state arabe – Emiratele Arabe Unite (EAU), Iordania, Bahrein, Arabia Saudită, Oman, Qatar, Kuweit, Egipt și Maroc – au emis joi o declarație comună în care condamnă atacarea civililor și încălcările dreptului internațional în Gaza, aflată sub bombardamente israeliene.

Declarația comună afirmă că dreptul la autoapărare nu justifică încălcarea legii și ignorarea drepturilor palestinienilor. Miniștrii de externe arabi au condamnat, de asemenea, dislocarea forțată și pedepsirea colectivă a populației din Gaza.

Joi, Ministerul Sănătății din Gaza a anunțat că 7.028 de persoane, printre care 2.913 copii și 1.709 femei, au fost ucise și 18.484 au fost rănite de la debutul bombardamentelor asupra Fâșiei, pe 7 octombrie.

REACȚIE ÎN LANȚ: 22 de lucruri devastatoare care se vor întâmpla dacă Israelul lansează un atac total împotriva Gaza!

Atacul terestru la scară largă al Israelului împotriva Gaza ar fi fost amânat pentru ca armata americană să poată poziționa sisteme suplimentare de apărare antirachetă în jurul țării, potrivit Wall Street Journal. Aceasta este o confirmare a faptului că SUA anticipează un răspuns cinetic puternic din partea Hezbollah și a Iranului, odată ce Israelul va declanșa asaltul complet asupra Gaza.

În același timp, purtătorul de cuvânt al NSC, John Kirby – același care încă mai insistă că marina americană nu a sabotat conductele Nordstream – admite că “civili nevinovați” vor fi uciși în timp ce SUA și Israelul vor purta un război împotriva Gaza. “Acesta este un război. Este o luptă. Este sângeros. Este urât și va fi dezastruos. Și civili nevinovați vor fi răniți în continuare”, a declarat el într-o conferință de presă astăzi.

În mod clar, Israelul și Statele Unite intenționează să ducă un război total împotriva Gaza, ucigând, în cele din urmă, potențial zeci de mii de civili pe parcurs. Bilanțul actual al morților se ridică la aproximativ 5.800 de palestinieni, inclusiv 2.400 de copii. Chiar ieri, numărul morților a crescut cu 700 într-o perioadă de 24 de ore.

Joe Biden și mass-media au declarat recent că Hamas a provocat Israelului “cincisprezece 11 septembrie” în timpul atacurilor sale teroriste din 7 octombrie, care au luat viața a aproximativ 1 400 de persoane. Atribuirea se bazează pe numărul de decese pe cap de locuitor, în comparație cu numărul total de decese din 11 septembrie față de totalul populației SUA. Câte 11 septembrie 2001 au fost, așadar, provocate în Gaza, dacă luăm în considerare cele 5 791 de morți (până acum) în comparație cu cele 2,3 milioane de palestinieni care trăiesc acolo? Răspunsul este peste 250.

Cu alte cuvinte, Israelul a provocat peste 250 de 11 septembrie în Gaza, iar bombardamentele continuă în fiecare oră. Aproximativ 40% dintre morții civili din Gaza sunt copii. Oricine semnalează decesele civililor palestinieni este etichetat instantaneu drept “antisemit”, deoarece criticile la adresa Israelului nu sunt tolerate în lumea stilată și antiadevăr de astăzi, în care chiar și acum, multe publicații conservatoare susțin că decesele palestiniene sunt trucate și că nu se întâmplă cu adevărat.

Curățenia etnică care se desfășoară împotriva locuitorilor din Gaza este atât de evidentă – și reprezintă o încălcare atât de gravă a codurilor de la Nürnberg – încât organizația de ajutorare Oxfam International tocmai a declarat că Israelul este implicat în “înfometarea ca armă de război”.

Din comunicatul de presă al Oxfam: Foametea este folosită ca o armă de război împotriva civililor din Gaza, a declarat astăzi Oxfam, care și-a reînnoit apelul pentru a se permite intrarea alimentelor, apei, combustibilului și a altor produse de bază.

Agenția internațională a analizat datele ONU și a constatat că doar 2% din alimentele care ar fi trebuit livrate au intrat în Gaza de când a fost impus asediul total – care a înăsprit blocada existentă – pe 9 octombrie; în urma atacurilor atroce ale Hamas și a luării de ostatici civili israelieni.

Pe măsură ce escaladarea conflictului se extinde până în cea de-a 19-a zi, un număr impresionant de 2,2 milioane de persoane au acum nevoie urgentă de alimente.

Sally Abi Khalil, directorul regional al Oxfam pentru Orientul Mijlociu, a declarat: “Situația este de-a dreptul îngrozitoare – unde este umanitatea? Milioane de civili sunt pedepsiți în mod colectiv în văzul lumii, nu există nicio justificare pentru a folosi foametea ca armă de război. Liderii mondiali nu pot continua să stea cu mâinile în sân și să privească, ei au obligația de a acționa și de a acționa acum.”?

“În fiecare zi situația se înrăutățește. Copiii suferă traume grave din cauza bombardamentelor constante, apa potabilă este poluată sau raționalizată și, în curând, este posibil ca familiile să nu mai poată să-i hrănească și pe ei. Cât mai trebuie să suporte locuitorii din Gaza?”

Din cauza crizei umanitare pe care Israelul o creează în Gaza prin oprirea aprovizionării cu alimente, apă, electricitate și combustibil, precum și din cauza numărului tot mai mare de morți și răniți în rândul civililor, care este raportat pe scară largă, un atac la scară largă asupra Gaza riscă să se transforme rapid într-un conflict regional care va implica probabil Hezbollah, Iran, Siria și chiar Turcia.

Următoarea listă dezvăluie 22 de lucruri care pot urma ca evenimente de “reacție în lanț”, dacă Israelul decide să lanseze un atac în forță asupra Gaza.

1) IDF va suferi pierderi devastatoare, cu mult peste rezultatele simulate, din cauza lipsei de pregătire, a slabei capacități organizatorice și a unei educații de tip “fulg de zăpadă” înrădăcinată în privilegii și comoditate.

– Soldații israelieni se vor întâlni pentru prima dată cu femeile și copiii morți, iar mulți dintre ei vor ajunge să realizeze că propriul lor guvern i-a mințit.

2) Bazele militare americane vor fi atacate și distruse în tot Orientul Mijlociu. Mulți soldați și civili americani vor fi uciși. Alte națiuni vor vedea în SUA un stat slab și incapabil să își apere bazele militare de ocupație.

3) Hezbollah și alte grupuri din Iordania, Siria și Iran se vor alătura luptei împotriva Israelului. SUA și Israelul subestimează foarte mult puterea și capacitățile militare ale națiunilor arabe, crezând în mod eronat că este încă 1967.

4) Prețurile energiei în întreaga lume vor crește vertiginos, deoarece exporturile de energie vor fi întrerupte sau supuse unui embargo, ceea ce va afecta petrolul și GNL. Acest lucru va avea, de asemenea, un impact asupra derivatelor petrolului, cum ar fi materialele plastice și rășinile.

5) Rusia va beneficia de un aflux uriaș de venituri din energie ca urmare a creșterii prețurilor energiei la nivel mondial. Efectiv, conflictul din Orientul Mijlociu va PLĂTI pentru întregul război al Rusiei cu Ucraina prin creșterea veniturilor din energie pentru exporturile rusești.

6) Grupurile extremiste musulmane vor viza centrele creștine și evreiești din America de Nord și din întreaga lume. Vom asista la o creștere bruscă a înjunghierilor, împușcăturilor și atentatelor cu bombă atât în Europa, cât și în America de Nord.

7) SUA vor dubla tipărirea de bani pentru a încerca să finanțeze un război pe trei fronturi (Ucraina, Israel și Taiwan), tipărind în cele din urmă trilioane de dolari în monedă fiduciară, fără a avea capacități industriale corespunzătoare pentru a fabrica efectiv munițiile și armele necesare pentru războiul global. În cele din urmă, SUA nu vor reuși să câștige niciunul dintre aceste războaie, iar acesta va fi ultimul capitol al Imperiului Roman, întins până la punctul de rupere prin campaniile sale militare, prin tipărirea de bani și prin corupția politică.

8) Randamentele trezoreriei americane vor crește și mai mult, pe măsură ce națiunile lumii vor fi martorele nebuniei tipăririi de bani de către SUA. Tot mai multe națiuni se vor debarasa de titlurile de Trezorerie americane și vor căuta în mod activ decontări internaționale organizate de BRICS în monede altele decât dolarul, cum ar fi yuanul, rupia, realul sau rubla.

9) În SUA și în Europa de Vest, o accelerare bruscă a inflației se va răsfrânge asupra sistemului pe măsură ce prețurile energiei se vor dubla, apoi se vor tripla. Așteptați-vă să vedeți creșteri șocante ale costului alimentelor, al bunurilor de consum, al energiei și al asistenței medicale. Acesta va fi punctul final de ruptură pentru mulți americani. Milioane de oameni se vor trezi fără adăpost și în sărăcie. Băncile de alimente vor fi invadate.

10) Fed va majora ratele dobânzilor pentru a încerca să combată inflația, prăbușind bilanțurile a încă mai multor bănci de retail, deoarece acestea continuă să dețină titluri de stat cu randament aproape zero, care au pierdut acum aproape 50% din valoare. Așteptați-vă la un val catastrofal de prăbușiri bancare, combinat cu un efort de salvare de proporții din partea Fed, tipărind trilioane de dolari pentru a salva câteva bănci legate de globaliști, în timp ce lasă majoritatea băncilor de retail să se prăbușească și să dea faliment.

11) Dacă Hezbollah, Siria, Turcia sau Iranul intră în război, Israelul va fi primul care va lansa atacuri nucleare, cel mai probabil sub forma unor rafale de artilerie nucleară cu randament scăzut. Israelul este condus de furia emoțională și de fanatismul sionist, care îl va determina să respingă orice îndrumare întemeiată pe înțelepciune sau proporționalitate. Primele rafale de artilerie nucleară ale Israelului vor viza probabil fie trupele Hezbollah din Liban, fie grupările de miliție palestiniene și iraniene din Siria. (Damasc?)

12) Odată ce prima armă nucleară este folosită, toate pariurile sunt anulate: Iranul, Rusia sau chiar Turcia probabil că vor riposta cu propriile lor arme nucleare: Rachete hipersonice, rachete balistice cu rază medie de acțiune sau drone de arme subacvatice. Așteptați-vă ca mijloacele navale americane să fie lovite cu arme nucleare de sus (hipersonice) și de jos (drone nucleare subacvatice). Este probabil ca SUA să piardă unul sau mai multe dintre portavioanele sale, consolidând și mai mult viziunea mondială conform căreia SUA nu mai sunt capabile să proiecteze puterea așa cum erau odată. Atât USS Eisenhower, cât și USS Ford sunt “ținte sigure” și este aproape ca și cum Obama i-a ordonat lui Biden să le arunce în luptă pentru a le vedea distruse intenționat. A doua zi după ce se va întâmpla acest lucru, petrolul se va “limita” și la fel și aurul.

13) Majoritatea americanilor își vor vedea economiile, pensiile și investițiile complet distruse. Piața bursieră se va prăbuși cu 70% față de maximele sale, iar distrugerea accelerată a activelor va sângera în piețele derivatelor, care vor declanșa o “apocalipsă financiară” de mai multe miliarde de dolari care va distruge întregul sistem financiar occidental, transformându-l în “zombie” în toată regula.

14) Lanțurile globale de aprovizionare se prăbușesc la aflarea veștii că marina americană este decimată în Orientul Mijlociu. Canalul Suez este închis. Petrolul ajunge la 300 de dolari/baril, aurul ajunge la 5.000 de dolari/uncie, iar argintul depășește 100 de dolari și crește.

15) Penuria de energie lovește SUA: benzinăriile încep să raționalizeze combustibilul. Transportul este distrus de lipsa de combustibil la prețuri accesibile, având un impact asupra bunurilor de consum, agriculturii și industriei de turism. Industria aeronautică și transportatorii de colete (Fedex, UPS) se confruntă cu falimentul iminent și cer salvări (mai multă tipărire de bani). Sute de companii naționale de transport cu camionul dau faliment, iar traficul de barje este aproape oprit.

16) Orașele din SUA izbucnesc în haos. Mase de nelegiuiți jefuiesc unitățile de vânzare cu amănuntul și incendiază blocuri întregi. Echipele de prim-ajutor își abandonează îndatoririle și desemnează secțiuni întregi din marile orașe drept zone de “interdicție”. Guvernatorii cheamă trupele Gărzii Naționale pentru a încerca să limiteze violențele, dar, neavând capacitatea de a ataca jefuitorii cu forță cinetică, eforturile eșuează. Ceea ce începe ca jafuri se transformă rapid în operațiuni pe teritoriul “războinicilor”, așa cum a avertizat anterior Ed Dowd. Primăriile și poliția pierd controlul. Stăpânii războiului conduc orașele și conduc operațiuni de trafic de arme, de droguri și de persoane, obținând putere și profit în timp ce guvernele se prăbușesc.

17) Alegerile sunt anulate. Regimul Biden declară o urgență națională și încearcă cenzura totală a internetului, combinată cu confiscarea armelor la nivel național și scoaterea în afara legii a muniției aflate în mâinile civililor. La fel cum am văzut în Ucraina, Biden încearcă să scoată în afara legii toate mijloacele de informare în masă și partidele politice disidente, transformând America într-o dictatură cu un singur partid.

18) Statele americane încep să facă zgomote despre secesiune. Bătăliile izbucnesc între oficialii federali și forțele de ordine ale statelor. Statele roșii încep să promoveze planuri serioase de a-și declara independența și de a-și lansa propria monedă.

19) Grupurile teroriste din Orientul Mijlociu sunt activate în interiorul SUA, posibil cu ajutorul grupurilor de carteluri narcotice legate de PCC. Acestea lovesc obiective de infrastructură, doborând comunicații, rafinării, poduri, secții de poliție, instalații de tratare a apei, porturi maritime și substații ale rețelei electrice. Poporul american este aruncat în întuneric, haos, colaps financiar și foamete.

20) Rezerva Federală tipărește un trilion de dolari pe săptămână pentru a cumpăra datoria Trezoreriei pe care nimeni altcineva nu o mai vrea, dând startul unei spirale hiperinflaționiste de nenorocire care, în cele din urmă, se termină cu o incapacitate totală de plată a dolarului american, a obligațiilor datoriei Trezoreriei americane, a pensiilor și a drepturilor guvernului american, inclusiv a securității sociale, a sistemului de asigurări medicale și a plăților de invaliditate.

21) Guvernul federal al SUA se prăbușește. Ambasadele se închid în întreaga lume. Bazele militare sunt abandonate, iar personalul militar rămas în urmă este măcelărit. Navele navale de pe mare sunt lăsate fără un steag care să le reprezinte. Dolarul nu mai are nicio valoare. Începe forța majoră a datoriei globale. Începe o luptă nebună pentru controlul asupra silozurilor de rachete nucleare și a altor active militare ale SUA.

22) După o perioadă de haos, lumea urmărește reconstrucția și COMERȚUL, fără ca imperiul bătăuș al SUA să provoace haos, terorism și războaie pe întreaga planetă.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. N-am putea spune că-i orb cel care are această viziune privind cele 22 de evenimente determinate de atacul total asupra fâșiei Gaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button