X

Jaf a la Ciolacu: Tai porcul în curte și te trezești cu o amendă de 6.000 de lei

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

S-a întâmplat la Satu Mare.  Inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare i-au dat unui sătmărean o amendă în valoare de 6.000 lei după ce și-a tăiat porcul în gospodărie fără a anunța în prealabil medicul veterinar concesionar sau medicul veterinar oficial.

În săptămâna 20-26 octombrie 2023, inspectorii de specialitate din cadrul Serviciului Sănătate și Bunăstare animală au efectuat un număr de 91 de controale în exploatații profesionale și non profesionale din județul Satu Mare, potrivit unui comunicat de presă.

DSVSA Satu Mare a intensificat frecvența controalelor oficiale, pentru respectarea strictă a măsurilor de biosecuritate, în întreg sectorul avicol, în contextul evoluției la nivel internațional a gripei aviare înalt patogene.

În urma acestor controale a fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, din care 1 amendă contravențională în valoare de 6.000 lei, – 1 persoană fizică din localitatea Urziceni – pentru sacrificarea de suine în gospodăria proprie, fără a anunța în prealabil medicul veterinar concesionar sau medicul veterinar oficial și 3 avertismente pentru 3 exploatații non profesionale, din localitățile Chereușa, Hodod și Giurtelecul Hododului – pentru cumpărarea fără documente sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, a animalelor și pentru introducerea fără documente sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, a altor animale în efectivele existente și 8 avertismente – 8 primării, din localitățile Tarna Mare, Turulung, Halmeu, Porumbești, Livada, Agriș, Cămârzana, Craidorolț – pentru nerespectarea prevederilor înscrise în H.G. 1059/2013, mai arată comunicatul.

În această perioadă, în județul Satu Mare, mai evoluează focare de Pestă Porcină Africană în localitatea Urziceni.

În perioada 20-26 octombrie 2023 au fost stinse 15 de focare de Pestă Porcină Africană din localitățile județului.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Va veni si vremea rafuielii romanilor cu nulitatile astea criminale si antinationale! Fara mila si fara indurare cu satanele si Iudele!

  2. Poate sa se dea dea tumba si sa se tavaleasca cit or vrea , pe roman nu o sa-l opreasca sa taie porcul in batatura…Dupa ce ca ne baga pe git sa mincam carne de la imprimanta si gindaci de la Bill Kill acum vine sa ne interzica si porcul? Cred ca chiar o cauta cu luminarea Ciolacu si toata gasca de tradatori ai neamului romanesc. Nu cedati , si nu va supuneti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button