X

Drepturile NAȚIONALE, sub asediu! Se pregătește reforma fundamentală a tratatelor UE. În ce domenii statele membre nu vor mai avea drept de veto

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Europarlamentarii din Comisia pentru Afaceri Constituționale (AFCO) au aprobat, miercuri, 25 octombrie, un raport privind reforma fundamentală a tratatelor UE, o propunere care ar elimina o serie de drepturi de veto naționale și ar face organul executiv al blocului, Comisia Europeană, mai deschis politic, notează Euractiv. 

Raportul comisiei parlamentare, aprobat cu 19 voturi pentru, șase împotrivă și o abținere, va constitui contribuția Parlamentului la o Convenție pentru revizuirea tratatelor UE.

Competențe UE vs drepturi naționale

Europarlamentarii propun ca mediul și biodiversitatea să intre exclusiv în competența Uniunii, în timp ce sănătatea publică, protecția civilă, industria și educația ar trebui, potrivit acestora, să fie o competență partajată între UE și statele membre.

Competențele UE în afaceri externe, securitate externă și apărare, precum și infrastructura transfrontalieră, printre altele, ar fi, de asemenea, extinse considerabil.

În ceea ce privește energia, UE ar fi responsabilă de negocierea acordurilor privind schimbările climatice în numele Uniunii.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE