X

Moldova blochează accesul la peste 20 de site-uri media rusești

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În cadrul luptei împotriva „dezinformarii” și a războiului hibrid pe care guvernul pro-european îl acuză pe Moscova, Moldova anunță blocarea a aproximativ douăzeci de site-uri media rusești, scrie Le Monde. 

Într-un decret publicat pe internet, serviciile de informații au anunțat că au dispus „blocarea imediată” a 22 de site-uri care transmit, potrivit acestora, informații false, inclusiv cele ale Russia Today (RT) și ale presei de stat VGTRK. Aceste mass-media „sunt folosite în războiul informațional împotriva Republicii Moldova, condus de agresor”, au spus aceștia.

Autoritățile moldovenești au interzis deja, în iunie 2022, difuzarea emisiunilor de știri rusești la radio și televiziune. Numai filmele, serialele, programele muzicale și emisiunile de divertisment rusești sunt acum permise. De asemenea, l-au expulzat în septembrie pe directorul local al agenției ruse de presă Sputnik, acuzând presa de „minciuni și propagandă” . Apoi Kremlinul a protestat împotriva „persecuției” presei ruse în această țară și l-a chemat pe ambasadorul Republicii Moldova în Rusia.

De la începutul ofensivei ruse, președintele pro-european Maïa Sandu a criticat în mod regulat ingerințele și încercările de răsturnare orchestrate, potrivit acesteia, de Rusia. Fosta republică sovietică de 2,6 milioane de locuitori, situată între România și Ucraina, a primit anul trecut statutul de candidat oficial.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. E semn rau cand se interzice libertatea informationala, e semn ca Marea Finanta ii pregateste pe moldoveni de carne de tun pentru tunurile rusesti.
    Rugati-va!
    Doamne ajuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button