X

Visul lui Mihai Neșu, aproape împlinit! Ce se mai întâmplă pe șantierul unde se construiește un complex de recuperare pentru copii și o biserică (FOTO)

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Fostul fotbalist Mihai Neșu, care a suferit un grav accident în urmă cu peste 12 ani, își duce mai departe proiectul privind ridicarea unei biserici și contruirea unui centru de recuperare pentru copii și adulți. 

Provocările nu au fost puține, iar asigurarea finanțării pentru acest proiect ambițios încă ridică probleme, însă Mihai Neșu nu se descurajează, ci continua să vadă cu ochii inimii cum Centrul de recuperare Sf. Nectarie și biserica vor fi gata într-o bună zi.

„Vrem să oferim cele mai bune condiții la cele mai mici prețuri, ca să-și poată permite oricine să vină la tratament pe termen lung. Terapia constantă, cu ajutorul lui Dumnezeu, poate face minuni”, a mărturisit, pentru Bihoreanul, Mihai Neșu.

Proiectul a fost conceput inițial în 3D chiar de Mihai, urmând să aibă o grădină senzorială, săli de așteptare, locuri de joacă adaptate, o clădire pentru familiile venite din alte zone, locuri pentru terapii cu animale și terapie horticolă, un restaurant și un centru pentru tratamente precum meloterapia, kinetoterapia ori logopedia.

Proiectul a fost adaptat apoi de arhitecți profesioniști, dar compartimentarea și designul au rămas așa cum și le-a imaginat fostul fotbalist. Familiile venite de departe vor fi cazate într-o clădire unde în prezent se fac finisaje și pentru care acum se cumpără mobilier. Va putea găzdui 22 de persoane în 5 apartamente, 4 dintre ele fiind decorate pentru a simboliza câte un anotimp.

„Al cincilea e câte puțin din toate sezoanele, cu obiecte și tapet colorate, vesele. Vrem ca micuții și părinții lor să se simtă ca într-o vacanță, nu ca într-un spital”, spune Neșu, care estimează că lucrările la biserică, centrul de terapii și la cel pentru cazare vor fi gata până la începutul lunii decembrie.

Până atunci, însă, mai este nevoie de multă muncă și de mulți bani.

La începutul lunii octombrie, Fundația Mihai Neșu a transmis următorul mesaj:

„Dragi prieteni, ne împărțim tot mai greut între santierul Complexului de recuperare Sf Nectarie, care necesită multă atenție la etapa finisajelor, și centrul de recuperare din Oradea, „copilul nostru” pe care l-am crescut timp de 8 ani. Centrul este plin de copii, iar în ultima vreme câțiva dintre ei au început sa aibă rezultate remarcabile, pe care o sa vi le prezentăm curând.

Banii pe care voi ii donați se transforma în: prima data pe genunchi, primul mers în patrupedie, primul pas, prima săritură, prima data când spune „azi”, „mâncare” , prima dată când e atent, prima dată când copilul interacționează, prima dată când e interesat de ceva din jurul lui.

Toate aceste momente merita cei 28.000 euro pe care îi cheltuim lunar ca să putem funcționa, să putem să oferim terapii.

Va indemnam pe cei care nu ati donat inca, sa nu ezitați, 2 euro pe luna pentru noi sunt mult.

Trimite un SMS cu cuvântul CRED la 8844 și donează 2 euro lunar pentru Fundația Mihai Neșu. Cei 2 euro îți vor veni pe factura de telefon, nici nu trebuie să îi ai acum în cont.

Mulțumim că ne sunteți alături! Voi toți care ati donat sau v-ati rugat pentru noi ați contribuit la minunile din viata copiilor cu dizabilități!”

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button