X

Sărbătoarea Sf. Cuvioase Parascheva de la Iași. Peste 300.000 de pelerini au trecut pe la raclă, peste 35.000 de credincioși au rostit Tatăl nostru

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Sărbătoarea Sf.  Cuvioase Parascheva a adunat la Iași sute de mii de pelerini din țară și din străinătate, la Sfânta Liturghie de sâmbătă, 14 octombrie, fiind prezenți peste 35.000 de credincioși.

Peste 300.000 de pelerini s-au închinat până duminică la prânz la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, în timp ce la rând se află încă 50.000 de credincioşi.

Afluxul de pelerini continuă să fie ridicat, pe străzile din jurul catedralei ieşene aşteptând la rând pentru a se închina la sfintele moaşte aproximativ 50.000 de oameni. Rândul se întinde pe o lungime de câţiva kilometri, iar timpul de aşteptare este de peste 12 ore. Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva urma să fie reintrodusă în catedrală în cursul zilei de duminică, dar este puţin probabil să se întâmple acest lucru, din cauza numărului ridicat de credincioşi care se află la rând.

Reprezentanţii Mitropoliei susţin că încă vin pelerini din ţară la Iaşi, în ultimele 24 de ore rândul măsurând constant câţiva kilometri.

“Racla va fi introdusă în Catedrala Mitropolitană în momentul în care numărul de pelerini va scădea. Posibil să se întâmple la noapte sau mâine dimineaţă (luni dimineaţă – n.r.)“, a declarat pentru News.ro, preotul Lucian Apopei, director de comunicare în cadrul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button