X

Manipulări subtile ale unei prese care demult nu mai e imparțială

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Presa din România și-a pierdut demult credibilitatea.  Nici măcar știrile nu mai sunt prezentate corect, iar războiul din Israel ne dovedește acest lucru.

Issam Abdullah a fost un cameraman al agenției de presă Reuters. Acesta tocmai a fost ucis azi în Liban în urma bombadamentelor „chirurgicale”  ale armatei israeliene.

Cum au prezentat Libertatea și HotNews această știre?

Libertatea: Un cameraman Reuters a murit și mai mulți jurnaliști au fost răniți, în confruntările de la granița Israel-Liban

HotNews: Un cameraman Reuters a murit și mai mulți jurnaliști din echipele Al Jazeera și AFP au fost răniți, în confruntările de la granița Israel-Liban

Probabil că a murit în urma unui infarct sau a avut un accident de mașină, cel puțin asta se înțelege din ce raportează cei de la Libertatea și HotNews.

O altă observație ar fi că titlurile sunt practic identice. Oare primesc aceste știri în plic de la aceeași sursă?

Acest tip de prezentare a știrilor nu e ceva izolat, e mai degrabă regula decât excepția și nu se practică doar în România.

Instituția publică de presă din Marea Britanie, BBC, practică același stil jurnalistic:

Peste 500 de oameni au murit în Gaza… Peste 700 de oameni au fost uciși în Israel

Cel mai mare post comercial TV din Canada, CTV, folosește aceeași metodă jurnalistică de manipulare subtilă:

Cel puțin 70 [de oameni] au fost uciși în Israel; 198 [de oameni] au murit în Gaza.

Cred că ne putem face o idee. Palestinienii mor, unii de bătrânețe, alții de infart sau alte boli în timp ce israelienii sunt uciși.

Cam asta e presa din ziua de azi și se miră că gradul lor de credibilitate s-a prăbușit.

ÎNCHIDEȚI TELEVIZOARELE!

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Naratiunea oficiala si intreaga mass-medie mainstream nu mai reprezinta astazi altceva, decat minciuna in stare pura ridicata la rang de adevar! De fapt, cand auzi vreo informatie de la impostorii astia, care chiar poate parea credibila, ar trebui sa iti dai seama ca adevarul e cam fix pe invers!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button