X

Ce spun sursele israeliene ale câștigătorului Premiului Pulitzer, Seymour Hersh

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Israelul nu a luat încă o decizie finală cu privire la operațiunea la sol din Fâșia Gaza, a declarat jurnalistul de investigație american veteran, câștigător al Premiului Pulitzer, Seymour Hersh, citând un „veteran al aparatului de securitate națională al Israelului cu cunoștințe interne”. 

Potrivit acestuia, decizia de a invada prin orice mijloace revine Israelului și „încă nu a fost luată”.

Hersh a subliniat că, fără intervenția internațională sau a unei terțe părți, ar putea avea loc o invazie terestră, având ca rezultat un număr inimaginabil de morți din toate părțile, precum și moartea tuturor prizonierilor.

O altă opțiune este continuarea blocadei Gaza în așteptarea că Hamas va fi obligat să elibereze cetățenii israelieni capturați în schimbul hranei și apei.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu va trebui să-și părăsească postul la scurt timp după încheierea conflictului cu mișcarea radicală Hamas, a declarat jurnalistul de investigație american veteran, câștigător al Premiului Pulitzer, Seymour Hersh, citând un „veteran al aparatului de securitate națională al Israelului, cu cunoștințe interne”.

Potrivit sursei lui Hersh, Netanyahu „este terminat. Este un om mort care umblă. Va rămâne în funcție doar până când împușcăturile se opresc… Poate încă o lună sau două”.

Sursa a mai spus că Netanyahu însuși a fost cel care a oferit Hamas un punct de sprijin în Gaza. Oficialul de securitate israelian a dezvăluit că Qatarul ar fi trimis „sute de milioane” de dolari radicalilor cu aprobarea Israelului, deoarece Netanyahu credea că îi va fi mai ușor să controleze Hamas decât Autoritatea Palestiniană.

Potrivit lui Hersh, „atacul Hamas a fost un rezultat direct” al deciziei lui Netanyahu de a permite sărbătorirea tradițională evreiască de la Sukkot în Cisiordania, în ciuda protestelor din partea conducerii militare. Principalele forțe ale armatei au fost transferate în Cisiordania pentru a asigura securitatea sărbătorii, lăsând doar un batalion în loc de trei la granița cu Gaza pe 7 octombrie. Potrivit sursei lui Hersh, atacatorii au profitat de acest lucru.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button