X

DOCUMENT SECRET AMERICAN DEZVĂLUIT DE POLITICO: Planurile americane în Ucraina

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Obiectivele SUA în Ucraina variază de la implementarea protocoalelor și standardelor NATO până la privatizarea băncilor, scrie Politico , citând partea clasificată a documentului „Strategia cuprinzătoare a țării”. 

„Versiunea confidențială a documentului Strategiei generale a țării este de trei ori mai mare (decât versiunea disponibilă public publicată de Departamentul de Stat-n.red) și conține mult mai multe detalii despre obiectivele SUA în Ucraina, de la privatizarea băncilor sale până la ajutarea școlilor să învețe limba engleză”, se arată în publicație.

„Documentul subliniază că corupția ar putea determina aliații occidentali să abandoneze lupta Ucrainei împotriva invaziei ruse și că Kievul nu poate amâna eforturile de combatere a corupției”, se arată în material.

Potrivit publicației, autoritățile americane vor să facă presiuni asupra Ucrainei pentru a reduce nivelul corupției din țară, în special pentru că „în joc sunt dolari americani”. Discuția asupra acestei probleme ar putea „încuraja oponenții ajutorului american pentru Ucraina”, inclusiv legislatorii republicani care se opun ajutorului pentru Kiev.

Ziarul, citând un oficial american fără nume, scrie că administrația președintelui Joe Biden negociază cu autoritățile ucrainene posibilitatea de a condiționa viitoarea asistență economică către Kiev de implementarea reformelor pentru combaterea corupției, precum și de faptul că Ucraina va deveni o țară atractivă pentru investiții private. În același timp, după cum a menționat interlocutorul publicației, astfel de condiții nu sunt luate în considerare pentru acordarea asistenței militare Ucrainei.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button