X

Provocare șovină: Primarul municipiului Sfântu Gheorghe vrea AUTONOMIA Ținutului Secuiesc, după modelul anunțat de Macron pentru Corsica

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a salutat anunțul președintelui Emmanuel Macron privind intenția de „a acorda o autonomie insulei Corsica” și a declarat că dorește acest lucru și pentru Ținutul Secuiesc.

„Corsica devine autonomă! Acesta este un moment istoric în Franța și o piatră de hotar pentru minoritățile naționale din Europa! Într-o Franță care s-a opus până acum în mod rigid oricărei forme de autonomie, președintele Republicii Franceze a anunțat intenția statului francez de a stabili autonomia Corsicii în termen de șase luni. Această autonomie înseamnă că statul francez, în cuvintele lui Macron, „recunoaște specificitatea comunității corsicane, din punct de vedere istoric, lingvistic și cultural” și că acest lucru va fi înscris în Constituția franceză.

Este exact ceea ce ne dorim noi, secuii. Vrem ca o clauză similară să fie inclusă în Constituția României și ca statul român însuși să stabilească autonomia Ținutului Secuiesc într-un mod similar. Vedem cum Europa se schimbă sub ochii noștri și consider că este un semn că și ultimul mare stat național a cedat și a recunoscut nevoile de autonomie ale comunităților naționale”, a scris, joi, pe Facebook, Antal Árpád, primarul municipiului Sfântu Gheorghe.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a propus joi „să se facă un nou pas” prin „introducerea Corsicii” în Constituţia franceză şi acordarea unei autonomii „a insulei care să nu mai fie nici împotriva statului şi nici fără stat”, relatează agenția AFP, citată de News.ro.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre sunt la 10%. Vă mulțumim! DONAȚIE