X

Klaus Iohannis, la Summitul privind Ambițiile Climatice din SUA: România va ELIMINA treptat CĂRBUNELE până în 2030

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

România va elimina treptat cărbunele până în 2030 și va ecologiza complet siturile minelor de cărbune până în 2032, a anunțat, miercuri, președintele Klaus Iohannis, la New York, în cadrul Summitului privind Ambițiile Climatice. 

„Din 1990, România și-a redus emisiile de gaze cu efect de seră cu peste două treimi, multiplicându-și în același timp PIB-ul. În prezent, România are unul dintre cele mai scăzute niveluri de astfel de emisii pe cap de locuitor din Uniunea Europeană. Ne angajăm ferm să accelerăm în continuare atingerea țintei net-zero emisii!

România va elimina treptat cărbunele până în 2030 și va ecologiza complet siturile minelor de cărbune până în 2032. Două miliarde de euro au fost angajate recent la nivel național pentru generarea, stocarea și transportul de energie regenerabilă, precum și pentru eficiența energetică, prin REPowerEU. România găzduiește unele dintre cele mai mari centre europene de formare pentru tehnicieni în energie regenerabilă, inclusiv din țări în curs de dezvoltare.

România este, de asemenea, o gazdă din ce în ce mai atractivă pentru producția de panouri și baterii solare. Interacțiunile mele diplomatice cu lideri din America Latină din această primăvară au consolidat dialogul nostru privind economia circulară și abordarea tranziției verzi”, a spus Klaus Iohannis, potrivit Administrației Prezidențiale.

Klaus Iohannis a menționat că mediul și schimbările climatice vor constitui o prioritate pentru asistența oficială pentru dezvoltare a României pentru următorii 4 ani.

„România lucrează, de asemenea, pentru adaptarea agriculturii la schimbările climatice și pentru îmbunătățirea accesului la alimente în întreaga lume. Având în vedere succesul nostru în Malawi și Tanzania, ne propunem să extindem astfel de programe în următorii doi ani, în special în țările africane.

Schimbările climatice nu cunosc granițe naționale și nicio țară sau cetățean nu sunt feriți de impactul lor. Să fie clar, trebuie să fim îndrăzneți în deciziile și acțiunile noastre!”, a mai spus președintele Iohannis.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Eu cred ca Romania are nevoie ca de aer, de zero emisii de la Plavan si de la intreaga clasa politico-securista damboviteana antinationala si criminala! Si se poate atinge acest deziderat printr-o Revolutie totala, prin care sa obtinem “neutralitatea” fatza de aceste bestii si satane autohtone, ca sa scriu si eu in limbajul de lemn al NextGenerationEU si al Agendei 2030, din care se inspira si bestiile si slugoii nostri!

  2. De Tara-l doare la gaoz,da’ el face promisiuni in duhul globalist….L-or inalta oltenii de sub munte, in treapta lui Voda Tepes,sus,cat mai sus !

  3. Nu va agitati, asta zboara pana in 2030.
    Dupa alegerile din 2024, Romania isi va reveni la normal, ba chiar va incepe sa infloreasca.
    Doamne ajuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button