X

În Clujul lui Boc, statuia lui Emil Racoviță depozitată în drumul spre WC

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Liceul Emil Racoviță, Cluj Napoca, 2023.  Boc și același arhitect, Arnold Maczalik, lovesc din toate pozițiile. Nu numai că au dat jos bustul lui Emil Racoviță, dar l-au și depozitat într-un subsol, la mijlocul holului, la vedere, în drum spre WC-ul la care au acces copiii.

Copiii care mi-au dat poza îmi spuneau că nimeni nu înțelege de ce este depozitat la modul acesta și de ce direcțiunea acceptă ca amintirea marelui savant de talie mondială Emil Racoviță, fost președinte al Academiei Române, fondatorul biospeologiei și al Institutului de speologie de la Cluj, este tratată de către autoritatile române la modul cel mai josnic cu putință.

Domnule Boc, copiii care nu merg la Gheboasă te judecă!

Emanuel Petran: Boc la fel de antiromân ca și Bolojan! Statuile românești prin pivnițe sau prin moloz, statuile ungurești puse în valoare!

La fel cum statuia lui Mihai Viteazul este ținută de antiromânul Ilie Bolojan la Oradea într-un depozit insalubru, la fel și bustul lui Emil Racoviță de la Cluj Napoca, demontat de pe strada Mihail Kogălniceanu din Cluj, zace în pivnița Liceului Emil Racoviță din Cluj, lângă WC-ul instituției de învățământ.

Prin proiectul  „Reamenajare urbană a străzii Mihail Kogălniceanu, străzii Universității și străzilor adiacente” condus de arhitectul ungur Macalik Arnold Ernő, bustul lui Emil Racoviță de pe strada Mihail Kogălniceanu din Cluj, cică nu se mai potrivea în peisaj. Modernizări s-au făcut și pe unde au fost monumente ungurești în Cluj, dar acolo nimeni nu s-a atins nici măcar de un “fir de păr” din statuile respective. S-a putut reamenaja în voie, fără “să se încurce” cineva de monumentele ungurești.

Clujul, un oraș tot mai antiromânesc: bustul lui Emil Racoviță ținut cu nasul lângă WC-ul școlii

Bustul savantului Emil Racoviță a fost aruncat în pivnița Colegiului Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca, după ce proiectanții care se ocupă de modernizarea străzii Mihail Kogălniceanu au decis eliminarea lui de pe amplasamentul stradal“, scria Gazeta de Cluj la începutul lunii iulie 2023

“În 1920 Emil Racoviță a fost invitat ca profesor la Facultatea de Științe a Universității din Cluj, unde a înființat primul institut de biospeologie din lume împreună cu prietenul și colegul său René Jeannel.”

Prin venirea lui Emil Racoviță la Cluj-Napoca, savant de renume mondial, prestigiul acestui oraș a început să crească și să însemne ceva la nivel internațional. Cum să-ți vină în minte să-l arunci pe Emil Racoviță într-o pivniță și să umpli Clujul cu statuile unor unguri iluștri anonimi la nivel mondial? LA FEL CA LA ORADEA! Aceeași rețetă antiromânească împuțită!

La fel se întâmplă și cu alte monumente românești din Cluj-Napoca, unde prin același stil hunic heirupist de “reamenajare”, au fost lăsate fără socluri și fără plăcuțele pe care era înscris numele și anii între care au trăit respectivele personalități. Astfel, au rămas fără soclu și plăcuțe statuile lui Mihai Eminescu, Lucian Blaga și monumentul dedicat Școlii Ardelene.

Statuia lui Iuliu Maniu, de dată mai recentă, n-a scăpat nici ea de această batjocură: a fost de asemenea coborâtă de pe soclu și acum zace printre moloz, într-un adevărat șantier, deși a fost inaugurată acum câțiva ani, în 2019, avea un soclu corespunzător și totul era ok. Până a înnebunit Boc și ceata de huni arhitecți, anticulturali.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Oare, cand va veni vremea ca si oamenii de rand sa arunce intr-o hazna, bustul acestui “pitic porno”, antinational si pervers din fruntea Clujului, fost sobolan de casa al lui Petrov?

      1. Vom vedea, pt ca clujenii l-au tot votat pana acum! Si chiar nu stiu ce au vazut la el, in afara de impostura, hotie, antiromanism si ADN de slugoi ordinar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button