X

Ungurii condiționează aderarea Ucrainei la UE sau NATO de reglementarea garantată a situaţiei minorităţii maghiare

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Până când nu va fi reglementată în mod garantat situaţia minorităţii maghiare nu se poate vorbi despre aderarea Ucrainei la UE sau NATO, a declarat joi vicepremierul ungar Zsolt Semjén. În cadrul unei emisiuni difuzate de televiziunea de ştiri Hir Tv, oficialul ungar a amintit că Ungaria a propus anterior o soluţie la această chestiune.

La congresul Partidului Popular European de la Malta, Viktor Orbán i-a spus președintelui ucrainean de atunci Poroșenko că, dacă Ucraina aspiră la UE, trebuie statuat, atât din punct de vedere al limbii, cât și al educației, faptul că limbile statelor membre ale UE sunt acceptate și în Ucraina. Această propunere este încă menținută, a precizat vicepremierul ungar, care a adăugat: În ceea ce priveşte dubla cetăţenie, Ungaria recomandă să fie recunoscută cetăţenia ţărilor membre NATO şi UE. Însă, cel mai simplu lucru pe care îl recomandă Ungaria este ca Ucraina să recunoască maghiarii ca naționalitate autohtonă, a spus vicepremierul ungar, subliniind că acest lucru este asigurat în cazul tătarilor din Crimeea, iar dacă aceste drepturi ar fi asigurate şi pentru maghiarii, atunci „în linii mari ar fi totul în ordine”.

Maghiarii au drepturi dobândite, care sunt garantate prin Tratatul de bază ungaro-ucrainean şi la acesta trebuie revenit, deoarece altfel ucrainenii „se află pe un teren mlăştinos” dacă încep să negocieze despre diferite chestiuni detaliate, pe care le demonstrează Uniunii Europene și Comisiei de la Veneția. După care se face o modificare legislativă, care este abrogată de ucraineni, sau dacă nu este abrogată este sabotată la nivel ministerial sau local, a explicat Zsolt Semjén, care a mai spus: dacă autoritățile ucrainene nu pot să-l oprească pe primarul oraşului Mukachevo, pe „mafiotul care urăște maghiarii”, cum se pot aștepta să fie implementat un tratat.

Învățământul în limba maghiară a fost implementat anterior, sistemul de învățământ în limba maghiară a funcționat perfect până la evenimentele de la Maidan. La acest sistem trebuie să ne întoarcem, a declarat vicepremierul. Referitor la faptul că la întâlnirea preşedintelui ungar, Katalin Novák, cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, acesta a vorbit despre faptul că ar dori să consolideze relațiile bilaterale și să le îmbunătățească, vicepremierul a spus: acestea sunt cuvinte. Ei au avut oportunități nelimitate de a asigura drepturile minime pentru maghiari.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button