X

Putin anunță “prioritatea absolută” a Rusiei, din acest secol

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Dezvoltarea Orientului Îndepărtat este o prioritate pentru Rusia în secolul XXI, a declarat președintele Vladimir Putin, vorbind la sesiunea plenară a Forumului Economic de Est de la Vladivostok.

„Dezvoltarea regiunilor din Orientul Îndepărtat este prioritatea noastră absolută pentru întregul secol al XXI-lea”, a spus el. Președintele rus a numit Arctica drept o altă prioritate strategică.

Potrivit lui Putin, în ultimii ani s-a format un „cadru normativ și legal”, precum și abordări moderne ale dezvoltării economice și sociale a acestor regiuni. Șeful statului rus a remarcat, printre altele, programele fiscale preferențiale, deschiderea unui număr de întreprinderi și crearea de locuri de muncă.
În ultimii zece ani, autoritățile au făcut multe pentru dezvoltarea economiei din Orientul Îndepărtat, a spus Putin, menționând, în special, că au fost încheiate acorduri în valoare de 7,3 trilioane de ruble, dintre care 3,4 trilioane au fost deja investite.

„În general, dinamica investițiilor în Orientul Îndepărtat, vreau să remarc și să subliniez în mod special acest lucru, este de trei ori mai rapidă decât cifra integral rusească. Dacă din 2014 până în 2022 creșterea investițiilor în capital fix în toată țara a fost de 13%, atunci în Orientul Îndepărtat a fost de 39%. Acest lucru se reflectă și în volumele de producție – ritmul creșterii industriale în Orientul Îndepărtat depășește și media Rusiei”, a adăugat Putin.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button