X

Administrația Biden a încălcat libertatea de exprimare în timpul pLandemiei, cenzurând informațiile care nu-i conveneau din social media

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Administrația Biden a încălcat Primul Amendament al Constituției SUA, privind libertatea de exprimare, în perioada plandemiei.

În special, guvernul ar fi influențat necorespunzător deciziile tuturor principalelor platforme sociale privind publicarea sau suprimarea postărilor legate de pandemia de Covid-19, dar și alegerile pentru Congres desfășurate în anul 2022.

Acest lucru a fost sancționat printr-o hotărâre emisă vinerea trecută de către Curtea de Apel a SUA pentru al 5-lea circuit din Missouri vs. Biden.

Potrivit hotărârii, care poartă semnătura judecătorilor republicani Clement, Elrod și Willet, „în ultimii ani, cel puțin de la alegerile prezidențiale din 2020, un grup de oficiali federali a fost în contact regulat cu aproape toate rețelele de socializare americane importante în ceea ce privește răspândirea „dezinformării” pe platformele lor”. 

Aceste companii ar fi oferit oficialilor acces la un „sistem de raportare accelerat”, precum și „au retrogradat sau au eliminat postările raportate” și au „eliminat utilizatorii”. 

De asemenea, platformele sociale și-ar fi „schimbat politicile interne ca să identifice mai mult conținut semnalat și să trimită în mod constant oficialilor rapoarte despre activitățile lor de moderare.” 

O manipulare cu drepturi depline a informațiilor referitoare la subiecte incomode, în primul rând pandemia de Covid, concepută și implementată în întregime de guvern.

Toate acestea s-ar fi întâmplat nu doar „în timpul pandemiei de Covid-19” și al „alegerilor pentru Congres din 2022”, dar ar fi încă în desfășurare.

Atitudinea guvernului față de platforme ar fi luat un ton de constrângere reală, întrucât Casa Albă ar fi „forțat platformele să ia propriile decizii de moderare prin mesaje intimidante și amenințări cu consecințe negative și prin încurajarea semnificativă a deciziilor platformelor prin preluarea controlului asupra luării deciziilor, încălcând Primul Amendament”!

Toate platformele sociale principale ar fi ajuns în vizorul guvernului, inclusiv Facebook, Twitter (acum X), YouTube și Google.

Printre puținele intervenții considerate legale de Curte se numără și cea a medicului Anthony Fauci, fost consilier al președintelui implicat în dosar, care nu a încercat să manipuleze informațiile de pe rețelele de socializare și, prin urmare, nu a intrat „în conflict cu Primul Amendament”.

Documentele făcute publice pe 6 ianuarie demonstrează ceea ce a fost declarat.

Documentele au scos la iveală, în special, rolul directorului responsabil cu mass media digitală de la Casa Albă, Ron Flaherty.

El însuși, într-un e-mail trimis unui director de la Facebook pe 14 martie 2021, a sugerat modul în care rețeaua de socializare a participat la „diseminarea ideilor care contribuie la ezitarea la vaccinare”. 

Confruntat cu ezitarea managerului platformei (numele nu a fost dezvăluit), Flaherty a cerut o schimbare a politicilor de moderare, subliniind că:

„Suntem serios îngrijorați de faptul că serviciul dumneavoastră este unul dintre principalele motive care împing ezitarea la vaccin, punct…

Vrem să știm că lucrați la asta, vrem să știm cum vă putem ajuta și vrem să știm că nu jucați un joc de cărți…”! 

În fața presiunii, atât Facebook, cât și toate celelalte rețele sociale implicate au cedat solicitărilor guvernamentale.

Potrivit  Washington Post, decizia va avea un impact puternic asupra alegerilor din 2024, influențând atât strategiile de comunicare ale guvernului, cât și deciziile rețelelor de socializare și, nu în ultimul rând, ale alegătorilor. 

Cazul, totuși, reprezintă cel mai de succes dintre eforturile legale ale conservatorilor de a demonstra (și limita) interferența administrației Biden în rețelele sociale și activitățile din mass-media de știri.

Surse:

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button