X

De ce vor ucrainienii să ne bage în război cu Rusia

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Evenimente ciudate și neliniștitoare, astăzi.  Evenimente care ridică serios întrebarea dacă nu cumva prietenii și aliații noștri ucraineni forțează introducerea NATO în război cu Rusia pe mîna României.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Ucrainei, Oleg Nikolenko, a anunțat azi că drone rusești ar fi căzut și explodat tot azi pe teritoriul României în timpul unui atac asupra infrastructurii portuare ucrainene de pe fluviul Dunărea.Aproape imediat, Ministerul Apărării de la București a infirmat informațiile. La fel a făcut-o și MAE, prin ministra Luminița Odobescu: nicio dronă rusească nu a afectat România.

Ar fi trebuit să fie case closed. Dar nu e. La scurtă vreme după dezmințirile oficiale și categorice ale României, ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a ieșit la rampă anunțînd că Ucraina are dovezi fotografice clare care dovedesc că dronele rusești au lovit teritoriul României.

La rîndul său, purtătorul de cuvînt al ministerului, Oleg Nikolenko a scris, pe Facebook că „Potrivit serviciului de frontieră de stat al Ucrainei, aseară, în timpul unui atac masiv rusesc în apropierea portului Izmail, drone rusești au căzut și au explodat pe teritoriul României. Aceasta este încă o confirmare a faptului că teroarea Rusiei reprezintă o amenințare uriașă nu numai pentru securitatea Ucrainei, ci și pentru securitatea țărilor vecine, inclusiv a statelor membre NATO”.

Ucraina pretinde, România dezminte, Ucraina nu se lasă. Avem de a face în primul rînd cu o atitudine cel puțin bizară și neelegantă a Ucrainei față de România, scoasă, efectiv, de mincinoasă la nivel oficial. La urma-urmei, e treaba unei țări să-și gestioneze problemele cu terți.

De ce insistă Ucraina cu atacurile rusești asupra României?

O explicație terifiantă ar fi pentru că România e în NATO. Iar atacurile rusești, voite sau nu, contra unui membru NATO ar trebui, în principiu, să ducă la activarea articolului 5 și la intrarea NATO în conflict direct cu Rusia. O explicație susținută de însuși mesajul pe Facebook al lui Nikolenko.

Dorește, oare, Ucraina, să acopere eșecul așa-zisei contraofensive prin declanșarea unui al treilea război mondial?

de Bogdan Tiberiu Iacob

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. K au pe cine, măh, au pe cine !!!D-aia !
    Cârpa de șters veceul a națoiștilor a devenit România și acum, vor s-o facă carne pentru tunurile rușilor.
    Numai țepele ridicate în piețele centrale din toate orașele mai pot curăța putregaiul care sufocă Țara !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button