X

După decesele în exces și morțile subite, crește numărul persoanelor sub 50 de ani depistate cu cancer

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Rata de cancer colorectal a înregistrat o creștere semnificativă în rândul persoanelor tinere în ultimii ani, ceea ce a atras atenția comunității medicale. Cu toate acestea, o cercetare recentă alarmantă arată că tendința ascendentă a ratei cancerului la tineri nu se limitează la cancerul colorectal.

Constatările studiului, care au fost publicate în JAMA Network Open, „se bazează pe datele care au fost prezentate anterior și pe observațiile care au stârnit interesul publicului”, a declarat pentru Yahoo Life Dr. Jack Jacoub, medic oncolog și director medical al Memorial Care Cancer Institute de la Orange Coast Medical Center din Fountain Valley, California.

Noul studiu relevă faptul că cancerul cu debut precoce – definit ca fiind cancerul la persoanele cu vârsta mai mică de 50 de ani – a crescut din 2010 până în 2019.

Acest studiu a examinat datele provenite din 17 registre de supraveghere, epidemiologie și rezultate finale ale Institutului Național de Cancer pentru perioada 1 ianuarie 2010 – 31 decembrie 2019. Cercetarea a inclus un număr de 562.145 de pacienți diagnosticați cu cancer cu debut precoce.

Cancerul mamar, cea mai comună afecțiune malignă

În 2019, cel mai mare număr de cazuri de cancer cu debut precoce a fost la sân – 12.649 – dar, în timpul perioadei de studiu, cancerele gastrointestinale au avut cele mai rapide rate de creștere a cancerului cu debut precoce. Dintre cancerele gastrointestinale, cele cu cele mai rapide rate de incidență în creștere au fost în apendice, urmate de cancerele de canal biliar și pancreas.

Această cercetare poate fi utilă pentru dezvoltarea strategiilor de supraveghere și a priorităților de finanțare, au scris cercetătorii.

Medicii spun că descoperirile sunt importante. „Suntem conștienți de faptul că există o creștere a cancerului colorectal la persoanele mai tinere, sub 50 de ani, dar nu știam de cancerele care cresc mai rapid ca fiind cancere mai neobișnuite, cum ar fi cancerul de apendice și cancerele biliare”, a declarat pentru Yahoo Life Dr. Anton Bilchik, oncolog chirurg și șef al secției de medicină la Saint John’s Cancer Institute din Santa Monica, California.

În ceea ce privește cauza acestui fenomen, dr. Christopher G. Cann, profesor asistent la Fox Chase Cancer Center din Philadelphia, explică că aceasta este încă în curs de investigare. El afirmă: “Comunitatea de cercetare oncologică nu a ajuns încă la o înțelegere solidă a factorilor care contribuie la creșterea cazurilor de cancer cu debut precoce.” Potrivit lui, cercetările actuale sugerează că cancerul gastrointestinal cu debut precoce poate fi influențat de schimbările în speciile de bacterii din microbiomul intestinal, expunerea timpurie la antibiotice sau prezența agenților cancerigeni în mediul înconjurător.

De asemenea, expertul Jacoub menționează că epidemia de obezitate poate fi asociată cu această tendință. El adaugă: “Este recunoscut faptul că populația americană este mai afectată de obezitate decât alte populații din lume. Obezitatea poate aduce cu sine o serie de probleme, cum ar fi modificări hormonale și inflamații, care pot contribui la creșterea incidenței cancerului.”

Screeningul, un factor în plus

Un alt factor care ar putea contribui la creșterea cazurilor de cancer cu debut precoce este îmbunătățirea screening-ului și conștientizarea crescută, conform lui Bilchik. El observă că acum se fac eforturi mai mari pentru detectarea cancerului la persoanele mai tinere decât în trecut. De exemplu, cancerul de sân este acum mai frecvent depistat la persoanele sub 50 de ani. De asemenea, vârsta de screening pentru cancerul colorectal a fost redusă la 45 de ani. Aceste măsuri contribuie la identificarea mai timpurie a cazurilor de cancer.

În plus, există o creștere a conștientizării faptului că cancerul poate afecta și persoanele mai tinere, nu doar pe cele în vârstă. Cu toate acestea, există și alți factori implicați în această tendință pe care încă nu-i putem explica cu precizie, conform lui Bilchik.

Dr. Cann subliniază importanța ca adulții tineri și comunitatea medicală să fie conștienți de această tendință alarmantă și să încurajeze persoanele tinere să consulte un medic dacă au orice preocupări legate de sănătatea lor. Este crucial să se acorde atenție acestei probleme pentru a depista și trata cancerul în stadii incipiente.

Jacoub subliniază că este deosebit de important ca furnizorii de servicii medicale să nu presupună că pacienții mai tineri sunt imuni la cancer. El atrage atenția asupra faptului că furnizorii de îngrijire medicală nu ar trebui să treacă cu vederea posibilitatea cancerului doar pentru că apar simptome la o vârstă mai tânără. Este esențial ca aceștia să includă cancerul în lista posibilelor cauze pentru problemele de sănătate ale pacienților lor.

Jacoub consideră că rezultatele studiului sunt foarte relevante și reprezintă o observație semnificativă. El susține că această constatare va deveni un punct important în educația viitorilor medici, contribuind la îmbunătățirea abordării și diagnosticării cancerului la pacienții mai tineri.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

18 comentarii

 1. Cancerele nu sunt boli cu apariție întîmplătoare , ci programată. Prin toxice prezente în alimentația industrială ( cea din supermarket ) , pesticide prezente în legumele și fructele din supermarketuri mai ales, dar și prin injectarea cu un virus de laborator numit SV40 ( simian, adică provenind de la maimuță, însă manipulat în laborator, iar apoi ceea ce rezultă fiind introdus prin vaccinarile obligatorii în corpul nostru chiar de la naștere . Nu toată lumea face cancer, tot așa cum nu toată lumea care s-a vaccinat la covid a murit. Deoarece componentele ce provoacă boli cu potențial mortal , sau moartea rapidă sau bolile cronice care marchează individul pe viață nu sunt prezente în toate dozele de vaccin. În acest fel industria farmaceutică, chiar dacă este asasina , trece neobservată, căci mortile sau imbolnavirile nu apar toate în același moment și deci nu atrag atenția . Iar la vaccinuri, unele doze conțin doar apă cu sare ( ser fiziologic ).
  Însă procentul de cancerosi crește întrucît pe lîngă SV40, vaccinurile cu ARN mesager provoacă disruptii genetice și deci afectează ciclul celular, care uneori este perturbat atît de mult încît înmulțirea celulară se face haotic, iar funcțiile și tipul celulei se schimbă integral. De unde procesul ” canceros ” .

 2. Un apel umanitar pentru o mămică săracă cu 2 copilași mici și însărcinată cu un bebe în luna a 4-a care a scăpat de avort, și are și el o șansă la viață !!

  Să îi ajutăm și noi această familie să lupte cu sărăcia, nemaiavând unde să stea cu chirie au ajuns într-o casă părăsită de pe teritoriul unui complex comercial dezafectat din București sector 5.
  Dacă îi ajutăm acum să găsească o chirie modestă, se vor mai descurca, cu ce mai câștigă tatăl lor, dar nu își permit zilele acestea să plătească și garanția. Să îi ajutăm să iasă din aceste greutăți! Copilașii au răcit, băiețelul a făcut bronhopneumonie și e la spital.

  Mihaela are 18 ani și este însărcinată cu al treilea copilaș, în luna a 4-a. Mai are încă 2 copilași, Matias, 1 an și jumătate și Silvia, de 6 luni. Tatăl lor, Nicolae, are 21 de ani și muncește cu ziua pe șantier ca muncitor necalificat… Are probleme cu inima și nu are nici asigurare medicală. Din cauza sărăciei, când a fost mic, nu a fost deloc la școală și îi este greu să găsească un loc de muncă stabil.

  Haideți să ajutăm această mămică, își îngrijește copilașii și îi educă, iar acum are și gânduri grele, că îi pare rău că nu a fost la avort, acum sarcina fiind avansată și interzis prin lege nu va merge la avort…Copilașul are o șansă la viață, dar mămica se luptă cu gânduri de deznădejde, iar ceilalți doi copilași se îmbolnăvesc. Haideți să ajutăm și noi această familie ! Stau de câteva zile în condiții grele, curent, și acum urmează și ploile de toamnă.

  Dacă facem o milostenie pentru ei putem să ne rugăm și pentru cei adormiți ai noștri! Mihaela și copilașii s-ar bucura și ei de o porție de mâncare, e mare milostenie pentru ei! Iar bunica Mihaelei are nevoie de medicamente pentru BPOC, i se taie respirația.

  Numărul de telefon al familiei este 0786638346, de obicei răspunde bunica Valerica. Iar numărul de telefon al mămicii este 0727196873 (Mihaela). Acum e cu băiețelul (Matias) de 1 an și jumătate la spital. Bunul Dumnezeu să îi ocrotească!

  Să facem fiecare ce putem, fiecare ajutor e bine-venit! Bieții copilași nu au adăpost, stau în condiții grele în acea casă părăsită. Dacă am mai strânge 1200 lei (până acum s-au strâns 800 de lei) s-ar descurca să stea și ei cu chirie undeva la curte, cu 1000 de lei pe lună ….

  Las și adresa mea de e-mail [email protected]

  Să facem și o rugăciune la Sfântul Nicolae și Sfântul Mina!

  Mihaela spune că nu își va părăsi niciodată copilașii, îi iubește tare mult, dar tinerii azi nu mai au educație, nu au cateheză, ea credea că e mai bine să avorteze copilașul decât să ajungă într-o situație grea și să le ia Protecția copilului toți copilașii!

 3. Buna seara!

  Am aflat in urma cu vreo doua luni ca am cancer mamar .Mama mea a avut in 1997 si 2019 la sf amului.
  Probsbil mostenit genetic si pe stresul provocat de plandemonie cand am.mancat nesanatos mi a aparut aceast necaz.Binenteles ca nu m am vaxxat nu m.am testat ..am avut buletinul expirat aproape doi ani cont bancar blocat..
  Razboaiele,Cernobalul,hrana ,aerul 5g ne omoara incet si sigur pe toti
  .
  Deci de doua luni incerc sa ma operez si toti imi spun intai chimio,desi mama a avut acelas cancer aceleasi teste imunohistochimice si intai s a operat tata in 2013 camcer colon metastatic deasemenea intai operat akm au schimbat protocolul criminal intai chimio .
  Este incredibil ce fac acesti medici platiti de noi slujesc diavolului cu protocoalele lor satanice.
  M am interesat si in alte tari acelasi protocoale de cativa ani dar daca pacientul doreste intai operatia ii este respectata dorinta la noi ni si nu..
  Efecttiv m am saturat de acest sistem criminal si corupt.
  Efectiv te obliga la chimio chiar daca abia te mai ti pe picioare din cauza lor te duci pe picioare si ajungi sa nu te mai ridici asta e scopul cu chimio intai scapa cine poate ..
  Big pharma e bagata si aici pana n gat tot de firmele binecunoscute si de vaccinuri pfizer…
  Ce pot sa fac sa mananc sanatos ,unele suplimente si rugaciuni.
  Ma rog sa gasesc totusi un medic si o echipa sa ma opereze🙏
  Doamne ajuta tuturor!!
  🙏🙏🙏

  .

  1. Doamne, ajută! Ne pare rău să auzim acest lucru. Trebuia sa ne dai de veste din timp, poate te ajutam mai repede.
   Noi iti putem recomanda sa te documentezi de pe acest site: https://tratamenteanticancer.wordpress.com si poate autorul te va ghida mai bine.
   Iti recomandam sa nu consumi deloc carne.
   Multa sanatate si rugam pe toti cititorii nostri sa te pomeneasca in rugaciuni! Roxana, da?

  2. Roxana,

   Am citit de curand aici: https://forbiddenknowledgetv.net/a-cheap-cure-for-cancer-that-will-probably-disappear/ si aici: https://anunturiweb.ro/oferta/panacur-fenbendazole-200-pro-antiparazitar-anticancer-tumoare-sighetu-marmatiei

   La noi se gaseste in farmaciile veterinare.

   Citisem mai demult si despre ivermectina ca are proprietati similare (opreste inaintarea)
   https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fphar.2021.717529/full
   https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7505114/

   Mai citisem si ca nu se consuma deloc carne (peste se poate) si nici zahar (hraneste cancerul).
   Moralul trebuie sa fie cat mai bun (mai usor de spus, stiu…). Dar in final trebuie sa ne lasam in bratele Celui care ne-a facut cu insasi mainile Lui. Curaj!
   Doamne-ajuta!

 4. Multumesc mult,Nae.
  Da intr adevar zaharul hraneste tumorile si l am eliminat de cateva luni,carne mancam oricum rar,pestele e bun.
  Licopenul ,resveratrolul deasemenea antitumoral ..
  M.am uitat la ce ai scris o sa caut sa cumpar dar tre sa vad cat tre sa iau pe zi in special la pancur c .si o sa ma uit si de ivermectina .
  Sanatate si numai bine!!
  Doamne ajuta!!
  🙏

   1. Multumesc.
    Stiu ca nu se gaseste peste tot zeolitul .In unele plafaruri doar cel de la herbagetica si alta firma la unele plafaruri din mall uri..
    Acum beau si sucuri naturale facute in casa ce contin licopen ,resverastrol..antitumorale.
    Inainte de aflarea diagnosticului am incercat cu graviola,b17acum si b15 dar doze mici .
    Am auzit ca si canticer ar fi bun 80%.
    Multunesc pt informatii.
    Sanatate!

  1. N-ai ptr ce , Roxana. Sa-ti ajute!

   Si fenbendazolul si ivermectina le gasesti in farmacii veterinare; sa nu disperi ca unii te vor refuza in lipsa unei retete, mergi la altii. Eu asa am facut si am gasit ambele. In timpul c-19 am luat ivermectina regulat. Se gasesc si pe net.
   La fenbendazol mi se pare ca se da doza in articolul de pe forbiddenknowledgetv.net, la ivermectina nu am gasit-o dar se stiu protocoalele cu ivermectina ptr covid: America Latina a prescris-o si distribuit-o la nivel guvernamental in multe tari. Daca cauti pe net ai sa gasesti si doza; la americani doza a fost mult mai mare ca la sud-americani sau africani. Iti recomand sa mergi la clinica Imunomedica din Buc. si sa vorbesti cu Dr Anca Nitulescu. Dansa cred ca te-ar putea ajuta.

   Doamne-ajuta si sa nu uiti ca noi nu putem mare lucru, de fapt in Ioan 15 El spune ca nu putem nimic fara el; cu ajutorul sfintilor insa biruim orice adversitate. Cate exemple as putea sa-ti dau, inclusiv din viata mea! Apoi stiu o vecina care are cancer la san de peste 15 ani, probabil 18 ani. Asa ca, curaj!

   Doamne-ajuta!

   1. Am vb cu o ruda care are o
    cunoatiinta la farmacie veterinara si sper sa fac rost sapt viitoare.
    M am uitat si pe imunomedica o sa sun pt o programare la dr Anca Nitulescu apoi si la onco.
    Aaa este nu putem face nimic fara Dumnezeu.
    Dar putem totul in Dumnezeu si in Iisus
    care ne intareste si ne ajuta sa invingem orice.
    Iti doresc multa sanatate si multunesc pt toate informatiile.
    Cu dragoste in Hristos,
    Ruxandra Andreea

 5. Se spune că postul negru distruge tumorile. Nu trebuie mâncate glucide și carne care hrănesc tumoarea. Postul negru face să apară in corp substanțe care dau ordin sistemului imunitar sa repare toate celulele și să detecteze corpuri străine pe care doar atunci le distruge.
  De văzut ce a făcut Cezar Elisei care a ținut post de 40 de zile.

 6. @Mihai
  Multumesc pt mesaj.
  Da intr adevar postul in general face minuni.
  Postul si dieta echilibrata poate vindeca si scadea orice inflamatie din corp.
  Sanatate si Doamne ajuta!
  Ruxandra Andreea

 7. Roxana

  Ptr IV am gasit niste linkuri interesante; recomand sa citesti pe primul; in al doilea e practic protocolul dr Zelenko plus inca ceva. Celelalte linkuri sunt ptr a arata cate tari au dat cetatenilor lor o sansa in timpul de trista amintire… In realitate sunt mult mai multe tari in situatia asta, aici e o lista incropita in cateva minute.

  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5835698/
  https://sostelemedicina.ucv.ve/covid19/manuales/Protocolo%20profilaxis%20y%20tratamiento%20ambulatorio%20temprano%20para%20COVID-19.pdf
  https://msptucuman.gov.ar/wordpress/wp-content/uploads/2020/11/Protocolo-con-Ivermectina-Pacientes-covid-leve-3.pdf
  https://www.minsalud.gob.bo/4157-ministerio-de-salud-autoriza-uso-de-ivermectina-contra-el-covid-19-bajo-protocolo
  https://www.ufpi.br/arquivos_download/arquivos/OFICIAL_PROTOCOLO_Pre_Hospitalar_MEDICOS_PELA_VIDA_COM_FICHA_UFPI20200710150010.pdf
  http://www.bvs.hn/RMH/pdf/2021/pdf/Vol89-1-2021-13.pdf

  Daca mergi la dr Nitulescu nu ar fi rau sa-i arati articolul de la primul link.
  Doamne-ajuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button