X

Miroase a capitulare în Ucraina. Au început să dea vina pe ploi și noroi. “Propaganda rusă” vine acum de la presa din SUA

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Analiști americani: sezonul noroiului și al ploilor dă peste cap contraofensiva ucraineană / ‘Nu excludem posibilitatea ca Rusia să înceapă o nouă ofensivă în 2024!’

Se apropie toamna – sezonul noroiului și al ploilor.  Este puțin probabil ca în această perioadă ofensiva forțelor militare ucrainene să-și atingă scopurile, și nici chiar livrările de tehnică militară nu vor fi de ajutor, scrie National Interest, citându-i pe Wesley Satterwhite, consultant al Departamentului de Stat al SUA, și pe Alex Burilkov, analist la Centrul pentru Studierea Democrației de la Universitatea Leifan din Luneburg (Germania), relatează Rador.

Ei nu exclud posibilitatea ca Rusia să înceapă o nouă ofensivă în 2024, iar dacă trupele rusești avansează adânc pe teritoriul ucrainean și își ating obiectivele, “conflictul se va încheia cu o victorie semnificativă pentru Rusia”, lucru care va constitui o înfrângere pentru Statele Unite.

Prejudiciul de imagine adus competenței americane și Alianței NATO ar fi colosale, adaugă ziarul citat.

Se caută pacea?

De aceea a sosit timpul ca Washingtonul să încerce să obțină pacea, subliniază mass-media, remarcând că Ucraina poate schimba o parte din teritorii cu garanții de securitate occidentale sigure, sunt de părere experții, menționând că “acesta nu ar fi cel mai rău rezultat din punctul de vedere american”.

Publicația adaugă, de asemenea, că după ce SUA se vor putea în sfârșit concentra din nou asupra regiunii Pacificului, cu atât mai mult cu cât “China este un adevărat rival egal al Statelor Unite și din 2022 joacă un joc diplomatic, menit să slăbească influența americană”.

Jurnalist american: Știm cum se va termina acest conflict

Ucraina va pierde teritorii semnificative dacă ostilitățile din țară vor continua, a declarat jurnalistul american Jackson Hinkle pe blogul său YouTube.

„Știm cum se va termina acest conflict. Ucraina va pierde accesul la mare, Polonia va invada vestul țării cu ajutorul Statelor Unite, iar Rusia își va atinge obiectivele militare”, a prezis el.

Discuțiile Musk-Putin

Musk a spus că a vorbit personal cu Putin cu câteva săptămâni înainte de a publica versiunea sa pe Twitter a planului de pace și a adăugat că, consultările sale cu Kremlinul au fost regulate.

La începutul lunii octombrie a anului trecut, Musk a postat  un sondaj pe Twitter în care le-a cerut oamenilor să voteze pentru sau împotriva viziunii sale pentru o soluționare pașnică a conflictului din Ucraina. În special, el a sugerat că conflictul se va încheia cu Crimeea rămânând parte a Rusiei, iar în regiunile ocupate de trupele ruse, referendumurile vor fi repetate sub supravegherea ONU. În plus, potrivit acestuia, acordul de pace poate prevedea că Ucraina va rămâne o țară neutră, iar părțile vor conveni asupra aprovizionării cu apă a Crimeei.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Un apel la milostenie….

    Un apel umanitar pentru o familie săracă din sector 5, București, putem face o milostenie cu ei și să ne rugăm pentru cei adormiți ai noștri!

    Mihaela are 18 ani și este însărcinată cu al treilea copilaș, în luna a 4-a. Mai are încă 2 copilași, Matias, 1 an și jumătate și Silvia, de 6 luni. Tatăl lor, Nicolae, are 21 de ani și muncește cu ziua pe șantier ca muncitor necalificat.

    În urma unui apel umanitar, pentru ca Mihaela să nu avorteze copilașul, s-au strâns bani de la oameni cu suflet și s-au mutat și ei 2 luni cu chirie, fondurile s-au terminat, iar acum riscă să ajungă într-o casă părăsită, nu se știe și rudele din familia extinsă dacă le pot oferi ajutor. Le-a fost promis ajutor de la “Centrele Roua”, dar nu s-a strâns nimic pentru ei…. Nicolae, tăticul copilașilor, muncește și el cât poate, are probleme cu inima, și nu are nici asigurare medicală. Din cauza sărăciei, când a fost mic, nu a fost deloc la școală și îi este greu să găsească un loc de muncă stabil. Mihaela ar putea primi ajutor de la stat, constând în niște vouchere și ajutorul dat la naștere de 2500 de lei, dar nici de acestea nu va reuși să aibă parte dacă nu plătește amenzile la RATB, are de plătit 800 de lei (cred că sunt cam 2, 3, 4 amenzi, rămâne mai mult de plată dacă amenda nu a fost plătită atunci pe loc). Haideți să ajutăm această mămică, își îngrijește copilașii și îi educă, iar acum are și gânduri grele, că îi pare rău că nu a fost la avort, acum sarcina fiind avansată și interzis prin lege nu va merge la avort…Copilașul are o șansă la viață, dar mămica se luptă cu gânduri de deznădejde. Haideți să ajutăm și noi această familie ! Dacă mai multe persoane ar dona câte 50 de lei, ar putea și Mihaela să plătească amenda și să aibă parte măcar de ajutoarele de la stat. Să donăm fiecare câte puțin, o sumă cât de mică și putem astfel să îi pomenim și pe cei adormiți ai noștri și să facem această milostenie în numele lor. Mihaela și copilașii s-ar bucura și ei de o porție de mâncare, e mare milostenie pentru ei! Iar bunica Mihaelei are nevoie de medicamente pentru BPOC, i se taie respirația.

    Numărul de telefon al familiei este 0786638346 și las și adresa mea de e-mail [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button