X

Armata a capturat arhivele fostei Securități și le ține la secret

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Legenda întreținută de fostul director al SRI, Eduard Hellvig, privind predarea integrală către CNSAS a arhivei fostei Securități este spulberată de Germina Nagâț, membră în Colegiul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității. Într-un interviu pentru Deutsche Welle, aceasta dezvăluie că o parte a dosarelor fostei Securități se află și după trei decenii în custodia armatei, care refuză să le predea. Poate și pentru că, spune ea, la trei decenii de la Revoluție, fosta Securitate continuă să controleze statul român, transmite Inpolitics.

”Nu putem ști dacă arhiva primită de CNSAS e „toată” sau completă, fiindcă nu avem niciun inventar de referință, valabil pentru momentul ianuarie 1990, cu care să facem comparația. Într-adevăr, cea mai mare parte a arhivei CNSAS provine de la SRI, însă mai sunt și alți deținători care, după Revoluție, au gestionat părți importante din arhiva Securității și de la care am preluat prea puțin. În plus, și traseul legal al dosarelor a complicat mult lucrurile” afirmă Nagâț.

”Până la înființarea SRI, arhiva Securității a fost în custodia MApN, însă o parte nu s-a mai întors niciodată la continuatorul legal. Încă mai purtăm negocieri în privința dosarelor din arhivele militare și încă mai sper să apară cândva și rezultate” mai spune cercetătorul.

Și tot ea oferă și explicațiile acestei bătălii pentru ținerea dosarelor Securității sub obroc:

”Din păcate, cu cât arhiva Securității e mai bine studiată și produce efecte în spațiul public, cu atât devine mai clar că n-a fost vorba doar despre „senzația” că Securitatea a controlat și controlează încă lucrurile, deși impresia asta o aveam mulți, după Revoluție. Acum, cu documentele în față, putem vorbi despre certitudini.

A durat exasperant de mult, dar am aflat, iată, după deschiderea arhivei CNSAS, că multe întreprinderi din România s-au privatizat cu contribuția ofițerilor de Securitate care răspundeau de obiectiv, că la alegerile locale și parlamentare au candidat în mod constant și au fost aleși – inclusiv în Parlamentul European! – nu doar colaboratori, ci chiar foști ofițeri de Securitate.

Sau că, în democrație, la Ministerul Justiției au putut fi numiți doi foști informatori sau că serviciul secret al Ministerului Justiției – SIPA – a fost condus de un ofițer de Securitate, numit în funcție chiar de fostul informator pe care-l avusese în legătură înainte de ’89…. și tot așa. Am spus odată că Securitatea a asistat la venirea pe lume a statului român democratic chiar în sala de nașteri. Adaug acum că imediat s-a erijat în naș, protector și mai ales „tutore”. Au trecut trei decenii de la Revoluție și pare că tot nu e dispusă să renunțe la acest rol”.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Este de apreciat faptul că articolul punctează unele zone de umbră persistentă din istoria contemporană, însă țin să spulber orice iluzie legată de existența vreunei Revoluții în România, nu a fost nicicînd așa ceva, mișcările de acest gen au fost în permanenta ordonate si organizate de societățile secrete de tipul Carbonarismului in secolul XIX, sau de Agenții ( cum ar fi CIA ) în secolul trecut și în cel actual.
    Ideea democrației este la fel de falsă, aceasta este o ideologie de proveniență masonica cu scopul alienării poporului și a ștergerii oricărei urme de individualitate în masa uniformă și obedientă .
    Există un documentar realizat de BBC în anii 1990 care îi prezintă pe Cornea Doina, Tănase Stelian si Stănculescu Atanasie ce recunosc cu gurile domniilor lor faptul că au colaborat cu agențiile străine pentru căderea regimului comunist prin declanșarea zisei Revoluții. O lovitură tipică CIA. Iar din ce cunosc eu, postul de radio ” Europa liberă ” este pilotat tot de CIA prin agenții ei de toate naționalitățile .
    Așadar , falsificarea istoriei nu ne poate folosi prea mult, întrucît acea mișcare, ca toate celelalte așa numite Revoluții, nu a făcut decît să deschidă calea și mai mult pentru penetrarea corporațiilor multinaționale în interiorul statului , a sărăcirii populației, a distrugerii resurselor naționale , a dezmembrarii suveranității politice și probabil în curînd și teritoriale, și pentru punerea în posturi cheie a agenților folositori iudeo- masoneriei în procesul sau de avansare către victoria finală- dispariția statelor națiuni și a religiilor, și înlocuirea acestora cu lagăre de concentrare numite SMART CITY și cu adoratie luciferiana .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button