X

Dr. John Clauser, câștigător al premiului NOBEL în 2022 pentru fizică, spune răspicat că „NU există o criză climatică și schimbările climatice NU provoacă fenomene meteo extreme”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Dr.  John Clauser, câștigător al premiului Nobel pentru fizică în 2022, este unul dintre cei mai cunoscuți oameni de știință contemporani, fiind cunoscut pentru contribuțiile sale în domeniul mecanicii cuantice.

Anul trecut, el a fost onorat cu premiul Nobel în fizică, pe care l-a primit împreună cu Alan Aspect și Anton Zeilinger „pentru experimente cu fotoni împletiți, stabilirea încălcării inegalităților Bell și

Dr. Clauser a reușit să stârnească o senzație mondială, după ce a vorbit despre „criza pseudoștiinței”, dând ca exemplu și „schimbările climatice”, în cadrul evenimentului „Quantum Korea 2023”.

Mai mult, el s-a luat chiar de ONU și de al său Comitet pentru Schimbările Climatice (IPCC), pe care l-a numit „una dintre cele mai rele surse de dezinformare”.

Dr. Clauser a vorbit despre apariția „tehno-cons”, adică „aplicarea dezinformării științifice în scopuri oportuniste”.

„Lumea actuală pe care o observ este literalmente inundată, saturată, de pseudoștiință, știință proastă, dezinformare științifică și dezinformare tehnologică, și ceea ce voi numi “techno-cons”. Techno-cons reprezintă aplicarea dezinformării științifice în scopuri oportuniste.

Managerii de afaceri neștiințifici, politicienii, directorii de laboratoare numiți politic și alții sunt foarte ușor înșelați de dezinformarea științifică”, a spus reputatul om de știință.

Fizicianul a spus că în aceste vremuri, „Percepția adevărului diferă frecvent semnificativ de adevărul real. Mai mult, dată suficientă promovare și publicitate, percepția adevărului devine adevăr. Promovarea de către întreprinderile comerciale se numește marketing, utilizat frecvent în avansarea scopurilor politice, comerciale sau oportuniste de către promotorii săi. Când promovarea este făcută de guvern sau grupuri politice, se numește propagandă”

Pentru ca apoi să ajungă la punctul principal: inexistența unei „urgențe climatice”.

„Urmați învățăturile lui Sir Isaac Newton. A descoperit că lumea este guvernată de ecuații diferențiale. A trebuit să inventeze calculul pentru a o face, dar a reușit. Un referent trebuie să identifice corect procesele dominante. Acesta este punctul de plecare. Cel mai bun mod de a face acest lucru este cu ajutorul estimărilor ordinului de mărime ale diferitelor procese posibile.

Unul dintre exemplele mele, pe care pot să-l ofer mai târziu, dar nu am timp să o fac acum, se referă la schimbările climatice, procesul dominant cred că a fost identificat greșit cu factori de 200. Deci, dacă ești departe cu un factor de o sută, două sute, procesul tău este mult prea mic pentru a fi important. Este cel mare – numerele mari contează, numerele mici pot fi neglijate.

Uneori, oamenii promovează idei noi care sunt greșite cu factori de 1.000.000. Pur și simplu nu au analizat cifrele singuri. Partea cea mai lamentabilă a întregii situații este că ei nu știu că trebuie să știe să facă asta. Lipsa lor de cunoștințe științifice permite științei, pseudoștiinței, să promoveze ceea ce voi numi techno-cons, obiective politice oportuniste.

Techno-cons-urile sunt ușor demascate și identificate dacă aplici pur și simplu calculele ordinii de mărime. Foarte important, un referent trebuie să aplice bune metode statistice bazate pe calcul, împreună cu bunul simț. Aș dori, de asemenea, să luați în considerare metodele folosite de doi dintre foștii mei colaboratori de la Universitatea din California, Berkeley, laureați ai premiului Nobel. Când li se arătau date sau un grup de puncte de date și li se spunea „Uite, tendința este evidentă”, Luis Alvarez, laureat Nobel, se uita la ele și spunea: „Cea mai liniară linie pe care am văzut-o vreodată”. Charlie Townes se uita la ele și spunea: „Nu văd în date ceea ce îmi spuneți că ar trebui să văd”.

Atenție. Dacă faci știință corect, te poate conduce în zone incorect politice. Dacă ești un om de știință bun, vei urma acele direcții. Am câteva (direcții) pe care nu voi avea timp să le discut, dar pot să afirm cu încredere că nu există nicio criză climatică reală și că schimbările climatice nu provoacă evenimente meteo extreme”, a spus el în fața asistenței.

Remarcile sale vin într-o vreme în care incendiile din Grecia, temperaturile ridicate vara sau inundațiile, sunt puse exclusiv pe seama „schimbărilor climatice”.

Uniunea Europeană adoptă legi controversate, inclusiv pentru „restaurarea naturii”, în numele schimbărilor climatice.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Nu există decît HAARP. Restul e propagandă pentru spălarea pe creier și a celor nespalati încă, prin aducerea lor la disperare cu această emitere continuă, cotidiană, de minciuni. Și de iradiere . Natura este ” restaurata” pentru că religia noii ordini este naturalista, cu ritualuri păgîne consacrate adorarii zeilor fecunditatii , ritualuri ce au continuat să aibă loc simultan cu cele ale creștinismului. Doar că de acum se vor face la vedere, și nu pe ascuns, cum a fost timp de două mii de ani. În afară de asta, restaurarea naturii servește și ca excelent pretext pentru intemnitarea noastră în orașe ( smart sau nu) , apoi în locuințe , care nu vor fi deschise decît prin bilete de voie, cu programe de iesire la aer. Una sau două ore pe zi maxim. Sa ne aducem aminte de experimentul covid . Asta este ceea ce trebuie să se întîmple, în mare, în următoarea perioadă de 7 ani. Printre multe altele, făcînd parte din programul de exterminare a speciei umane. Cu conlucrarea unora dintre noi, bineînțeles . Și cu munca tuturor, căci vor exista și taxe speciale legate de această ” restaurare ” . Nemaivorbind de pagubele uriașe aduse bunurilor naționale – pădurile- prin incendierea intenționată , de atîtea mîini criminale ; sunt convinsă că nu bancherii au pus focurile, ei doar au plătit mîna de lucru – semeni de-ai noștri .

  2. Bineinteles ca nu exista incalzire globala sau schimbari climatice, ci doar faptul ca membrii Ocultei sufera in forma cronica de “caldura mare”, exact ca in schita lui Caragiale, multi dintre ei/ele ajungand la andropauza sau menopauza, deci suferind de calduri pe baze hormonale sau, poate cine stie, caldurile astea mari pe care le au, prefigureaza caldurile de foc ale Gheenei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button