X

Ucraina nu are suficiente arme pentru a schimba cursul războiului

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, a declarat într-un interviu pentru ziarul american The Washington Post că Ucraina probabil că nu a primit încă suficiente arme de la aliați pentru a întoarce cursul războiului în favoarea sa. Prin urmare, el a făcut apel la țările occidentale să facă mai mult pentru victoria Kievului, scrie BBC.

Răspunzând la o întrebare despre ce fel de armament lipsește Forțelor Armate ale Ucrainei, Duda a spus că „Ucraina a fost aprovizionată cu artilerie cu rază lungă de acțiune – și artileria cu rază lungă de acțiune îi este furnizată până în prezent”.

„Se poate spune chiar că Ucraina are acum capacități militare mai moderne decât Rusia”, a continuat președintele polonez.

„Întrebarea este dacă Ucraina are suficiente arme pentru a întoarce soarta războiului în favoarea sa. Răspunsul la această întrebare este: cel mai probabil nu. Probabil că nu au suficiente arme. Știm acest lucru din faptul că, în prezent, nu reușesc să lanseze o contraofensivă convingătoare împotriva armatei ruse. Pe scurt, au nevoie de mai mult ajutor”, a declarat acesta.

Ce a mai spus Duda într-un interviu acordat Washington Post

  • „Imperialismul rusesc poate fi oprit ieftin pentru că soldații americani nu mor în acest moment”. [Dacă agresiunea Rusiei nu este oprită acum], „va trebui să se plătească un preț foarte mare”.” Putin și anturajul său „visează la puterea țaristă și la refacerea teritoriului din vremurile țarismului”. Occidentul este obligat să pună capăt ofensivei rusești în Ucraina, „pentru ca acest lucru să nu se întâmple la fel ca în timpul Primului și celui de-al Doilea Război Mondial, când soldații americani au fost nevoiți să își verse sângele și să moară în Europa pentru a restabili pacea și libertatea în lume”.
  • „Există o oboseală evidentă de război în Polonia, deși marea majoritate a locuitorilor țării sunt încă bucuroși să îi primească pe ucraineni. Există familii din Polonia care găzduiesc ucraineni în casele lor de un an și jumătate și împart spațiul de locuit cu ei.
  • Cu toate acestea, polonezii îi ajută pe ucraineni pentru că înțeleg amenințarea din partea Rusiei. „Știm că, atunci când vin rușii, violează femei, ucid oameni, îi deportează în Est. Știm că rușii trebuie să fie opriți”.
  • Duda a declarat că va încerca să convingă administrația președintelui american Joe Biden să invite oficial Ucraina în NATO la următorul summit de la Washington, care va avea loc în timpul sărbătoririi celei de-a 75-a aniversări a alianței.
  • „Cred că Rusia nu va recurge la utilizarea armelor nucleare în Ucraina. Și nu doar pentru că Vladimir Putin nu vrea să o folosească. Cred că arsenalul nuclear din Rusia se află sub controlul mai multor persoane – deci nu depinde doar de Vladimir Putin. Decizia este luată de mai multe persoane”.
Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button