X

[VIDEO] Președintele Academiei: Festivalul Untold ține de anularea culturii

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Acad.  prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta spune că muzica a devenit o trăire rebelă, complet atipică. Președintele Academiei Române consideră că festivalurile produc foarte mult rău, deoarece țin de anularea culturii. 

„Festivalul Untold ține de anularea culturii, după părerea mea.

Tinerii gustă și iubesc ceea ce li se oferă. Noi ne-am străduit în ultimele decenii să le oferim un anumit tip de muzică, un anumit fel de scenă, un anumit fel de joc pe scenă, anumite tipuri de lumini cu scântei care pot lua foc dacă nu suntem atenți și așa mai departe.

Pe de altă parte, în ultimii ani a apărut și povestea asta cu diferența de gen, cu posibilitatea de a alege sexul copilului. Toate aceste lucruri amestecate și bombardate pe un fond lipsă, pe un fond de cultură generală și de viață au devenit un cocktail foarte periculos, exploziv.

Generațiile acestea nu au mai avut timp să asculte poveștile bunicilor. Sunt generații care au prins din zbor un calup de viață și pentru ei viața este aceasta. Festivalul în sine, după părerea mea, produce foarte mult rău și răul se va vedea în câțiva ani. Tinerii nu mai doresc să studieze de la o anumită vârstă. Trăiesc o viață paralelă. Muzica a devenit o trăire rebelă, complet atipică, care te scoate din fire. Tinerii nu ar putea participa la Festivalul George Enescu” a mai a spus Ioan Aurel Pop.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button