X

Se pregătește debarcarea lui Zelensky și din interior: devine un dictator în Ucraina

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Serviciul secret elvețian NDB a organizat o scurgere de informații privind situația din Ucraina. După cum subliniază publicaţia „Neue Zuericher Zeitung”, care a intrat în posesia unei analize pregătite pentru guvern, NDB se declară îngrijorat de situația politică internă din Ucraina și de viitoarele alegeri prezidențiale, în special comportamentul lui Volodimir Zelenski.

NDB este un serviciu secret federal cu funcții în principal de contrainformații. Dar în atribuţiile sale intră și pregătirea unor informații pentru guvern despre situațiile din diferite regiuni și țări ale lumii, care să-l ajute în luarea deciziilor politice corecte. Cu alte cuvinte, NDB este conceput să servească guvernul elvețian, inclusiv departamentele de politică externă și militare. Activitatea acestuia se desfășoară în baza legii privind serviciile secrete, care a intrat în vigoare în 2017.

Bătălie cu Vitali Kliciko

În studiul pregătit pentru guvern, se indică faptul că, în ajunul alegerilor din Ucraina din 2024, președintele în exercițiu Volodimir Zelenski este gata să folosească „metode necinstite pentru a-și elimina rivalii politici interni”. În acest sens, este menţionat numele actualului primar al Kievului, Vitali Kliciko. Disponibilitatea pentru astfel de acțiuni demonstrează trăsăturile autoritare ale lui Zelenski, se arată în document.

Analiza efectuată de serviciul secret a fost comentată de politicienii elveţieni. Astfel, un expert politic în privinţa Ucrainei, membrul Consiliului Național al Elveției (Parlamentul țării) din partea Partidului Verde Liberal, Martin Bäumle, consideră că nu este nimic nou în comportamentul lui Zelenski, întrucât activitatea politică în Ucraina se bazează tocmai pe eliminarea oponenților. Și acest lucru a fost observat chiar înainte de începerea operațiunii militare speciale a Federației Ruse în Ucraina. Problema corupției, consideră Bäumle, a fost întotdeauna caracteristică Ucrainei, iar odată cu izbucnirea ostilităților, situația nu a făcut decât să se înrăutățească.

În opinia lui Ulrich Schmid, profesor de studii est-europene la Universitatea din St. Gallen, Kliciko nu este un adversar pentru Zelenski, iar președintele acționează împotriva personalităților politice greşite din țară. El amintește că Kliciko a fost criticat pentru nepregătirea Kievului în faţa bombardamentelor forțelor aerospațiale ruse. Profesorul este convins că pentru Zelenski periculos poate fi comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujnîi, deoarece alegerile prezidențiale din Ucraina pot fi câștigate doar un „erou al acţiunilor armate”. Dar în ce măsură ar trebui să percepuţi Kliciko sau Zalujnîi drept concurenți ai lui Zelenski este încă neclar.

Zelenski nu tolerează criticile

Radio-televiziunea elvețiană RSF subliniază că Zelenski, ca fost actor, nu va dori să împartă cu nimeni succesul pe scenă. El nu tolerează criticile și caută să domine singur spațiul public. Dar printre ucraineni, Zalujnîi este mult mai popular decât Zelenski.

RSF subliniază că, deocamdată, poziţia lui Zelenski este suficient de puternică. Pe arena internațională, el este perceput ca un erou militar și un luptător pentru libertate. Dar tocmai divergenţele dintre președintele ucrainean și Zalujnîi vor începe să se manifeste în curând pe deplin.

Atrage atenţia şi faptul că în analiza anuală a NDB, publicată recent sub numele de „Securitatea Elveției”, se subliniază: „Existența Ucrainei este complet dependentă de asistența țărilor occidentale, iar presiunea din partea acestora asupra Ucrainei pentru a o încuraja să negocieze un armistițiu cu Rusia în acest an va crește”

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Un comentariu

  1. Circarul asta dovedeste ca e actor de mana a doua pana la capat! Are visuri fanteziste de marire, sufera de megalomanie in stadiu avansat, dar toate i se vor spulbera rapid , deoarece dandu-si seama de gresala enorma( economica, financiara si geostrategica) pe care a facut-o sustindu-l pe acest mascarici corupt, incompetent si avid de putere, tocmai Occidentul Colectiv va fi nevoit sa-l elimine si sa ajunga la o pace cu Rusia in conditiile acesteia, altfel se va alege praful si pulberea si de Occident! Propaganda banderistilor o da acum la greu cu “Slava”, dar in scurt timp le va ramane doar “Epava”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button