X

China va participa la rețeaua 5G din România

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Guvernul României a autorizat compania chineză Lenovo să participe la rețeaua 5G din România printr-o decizie luată în 19 iulie și publicată în Monitorul Oficial nr. 664.

Decizia de a permite companiei chineze a fost dată în condițiile în care România are din 2021 o lege special creată pentru a ține la distanță companiile chineze, din cauza suspiciunilor majore privind implicarea statului comunist chinez în activități de spionaj tehnologic.

Decizia a fost semnată de premierul Marcel Ciolacu și se bazează pe un aviz conform al Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), organism condus de președintele Klaus Iohannis.

Lenovo este o companie chineză cu sediul în Beijing și este unul dintre marii producători de hardware din lume.

Iohannis a promulgat în 2021 Legea privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice şi de comunicaţii de interes naţional şi condiţiile implementării reţelelor 5G.

Legea prevede că furnizorii de comunicaţii vor putea utiliza în reţelele 5G numai tehnologii, echipamente şi programe software de la producători autorizaţi în prealabil prin decizie a prim-ministrului, pe baza avizului conform al CSAT.

Legea conferă ultimul cuvânt Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) în ceea ce priveşte autorizarea proiectelor şi exclude practic compania chineză Huawei de la operaţiunile de realizare a echipamentelor.

Pentru a putea participa la construirea reţelelor de telecomunicaţii 5G în România, o companie trebuie să îndeplinească mai multe condiţii: a) nu se află sub controlul unui guvern străin, în lipsa unui sistem juridic independent; b) are o structură transparentă a acţionariatului; c) nu are un istoric de conduită corporativă neetică; d) se supune unui sistem juridic care impune practici corporative transparente.

Legea arată că avizul conform al CSAT „se emite inclusiv prin raportare la obligaţiile asumate de statul român în cadrul cooperării la nivelul organizaţiilor internaţionale din care România face parte, al Uniunii Europene şi parteneriatelor strategice bilaterale” – trimitere la parteneriatul strategic cu SUA, care au adoptat o poziție extrem de critică la adresa Chinei în general și a companiei Huawei în particular.

CSAT este o instituție condusă de președintele României, din care fac parte mai mulți miniștri și șefi de servicii secrete. Deciziile în CSAT se iau cu unanimitate. Președintele Iohannis a spus în repetate rânduri că își dorește ca România să realizeze rețeaua 5G cu parteneri din statele membre NATO.

Monitorul Oficial: DECIZIE nr. 302 din 19 iulie 2023 privind acordarea autorizării pentru LENOVO GLOBAL TECHNOLOGY HK LIMITED privind utilizarea echipamentelor de infrastructură 5G / Publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 664 din 19 iulie 2023

Având în vedere Hotărârea Consiliului Suprem de Apărare a Țării nr. 126 din 10 iulie 2023 privind avizarea solicitării pentru obținerea autorizării de utilizare a echipamentelor de infrastructură 5G, depusă de către LENOVO GLOBAL TECHNOLOGY HK LIMITED,
în temeiul art. 29 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, și al art. 3 alin. (2) din Legea nr. 163/2021 privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice și de comunicații de interes național și condițiile implementării rețelelor 5G,

Prim-ministrul emite prezenta decizie.

ARTICOL UNIC

Se acordă LENOVO GLOBAL TECHNOLOGY HK LIMITED autorizarea privind utilizarea echipamentelor de infrastructură 5G, în condițiile în care tehnologiile, echipamentele sau produsele software comercializate sub numele sau marca sa provin de la operatori economici avizați în temeiul Legii nr. 163/2021 privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice și de comunicații de interes național și condițiile implementării rețelelor 5G.

PRIM-MINISTRU ION-MARCEL CIOLACU
Contrasemnează: Secretarul general al Guvernului, Mircea Abrudean

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Nici una dintre ” companiile” care se ocupă de comercializarea rețelelor electromagnetice 5G nu are vreun raport de evaluare a riscurilor pentru sănătatea populațiilor expuse. Ca si HAARP, tehnologia 5G este o tehnologie militară, pentru care există numeroase studii efectuate de militari în urma cu peste 30 de ani și care aduc dovezi medicale ca această radiatie de înaltă frecvență este extrem de dăunătoare corpului omenesc . In 2018 a fost semnat un moratoriu de peste 100 de cercetători din întreaga lume , adresat Uniunii Europene( draga de ea) și în care se cerea stoparea imediată a acestui tip de instalatii, existînd riscul efectelor secundare la absolut toate nivelurile celulare ale corpului nostru, precum și simularea unui număr ridicat de boli, care nu sunt boli clasice, ci fac parte din boala de iradiere. Desigur ca Uniunea Europeană a făcut urechea surda, căci pregătea operațiunea COViD19 și cele ce vor veni. Și pentru care prezența 5G-urilor este imperios necesară; precum și în scopul supravegherii tuturor activităților și mișcărilor noastre viitoare .
    Combinația dintre radiatia electromagnetica a 5G- ului și diversele particule metalice existente în așa zisele vaccinuri ale morții pot provoca într-adevăr reacții imprevizibile ale corpului uman, pînă la moarte subită.
    Ținta de 500 de milioane de oameni vii la nivelul planetei pare să fie din ce în ce mai aproape pentru această Mafie organizată, pe care se pare că numitul Iohannis își face o onoare de a o sluji.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button