X

Marea Britanie și Spania refuză să trimită muniţie cu dispersie în Ucraina

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Premierul britanic și ministrul spaniol al Apărării spun că țările lor au semnat convenţia ce interzice producerea şi utilizarea muniţiilor cu dispersie, după ce Statele Unite şi-au anunţat vineri intenţia de a livra acest tip de arme Ucrainei, transmite AFP, conform Agerpres.

„Regatul Unit este semnatar al unei convenţii ce interzice producerea şi utilizarea armelor cu dispersie şi descurajează utilizarea lor”, a afirmat premierul britanic Rishi Sunak. El a subliniat că Londra, care a livrat masiv armament Ucrainei, printre care tancuri şi rachete cu rază lungă, va susţine în continuare această ţară în conflictul ei cu Rusia.

În Ucraina nu ar trebui trimise bombe cu fragmentaţie, a spus sâmbătă și ministrul spaniol al apărării, la o zi după ce autorităţile din SUA au anunțat că astfel de arme vor fi trimise armatei ucrainene.

Munițiile cu fragmentaţie sunt interzise de peste 100 de țări. Folosirea acestor muniţii este controversată întrucât ele pot dispersa până la câteva sute de mici încărcături explozive şi pot astfel face numeroase victime civile colaterale. Iar cele care nu explodează pot rămâne periculoase zeci de ani.

„Spania, pe baza angajamentului ferm pe care îl are faţă de Ucraina, are, de asemenea, un angajament ferm conform căruia anumite arme și bombe nu pot să fie livrate în orice împrejurări”, a spus ministrul Margarita Robles în timpul unui miting de la Madrid.

„Spunem ‘NU’ bombelor cu fragmentaţie și spunem ‘DA’ apărării legitime a Ucrainei, care înțelegem că nu trebuie realizată cu bombe cu fragmentaţie”.

Rusia, Ucraina și SUA nu au semnat Convenția privind munițiile cu fragmentaţie, care interzice producția, stocarea, utilizarea și transferul unor astfel de arme.

Consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a delarat că partea ucraineană a oferit asigurări scrise că va folosi muniţiile cu fragmentaţie „într-un mod foarte atent” pentru a minimiza riscurile pentru civili.

Întrebat de ce a autorizat acum furnizarea de muniții cu fragmentaţie, președintele Joe Biden a spus reporterilor că, în efortul de a se apăra împotriva Rusiei, armata ucraineană „rămăsese fără muniții”.

Preşedintele american Joe Biden a anunţat vineri că a luat ”decizia foarte dificilă” de a livra muniţii cu dispersie Ucrainei, ceea ce a suscitat critici în Europa şi din partea unor organizaţii neguvernamentale.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Dacă putem să o ajutăm și luna aceasta pe mămica Mihaela, aflată în situație de avort

    Rugămintea este dacă mai putem să o sprijinim și pentru plata chiriei și a întreținerii până pe 23 iulie, pentru a nu ajunge iar în casa părăsită cu copilașii… Poate nu sunt gata actele la Centrul Alexandra până atunci și să nu se demoralizeze din nou și să se gândească din nou la avort dacă se văd pe drumuri… Cât putem fiecare… Suma de care are mai este nevoie este de 1000-1500 RON pentru chiria apartamentului cu 2 camere și pentru întreținere. Slavă lui Dumnezeu că nu a fost la avort. Și dacă putem să ajutăm și luna aceasta, pentru a nu interveni din nou o situație de criză…. Apoi cu ajutorul lui Dumnezeu vor primi ajutor și indrumare de la Asociația Sfânta Alexandra Împărăteasa.
    https://centrulalexandra.ro/

    Sper să se schimbe situația lor prin implicarea oamenilor cu dăruire și experiență. M-am simțit tare responsabilă să semnalez cazul și să facem ce putem fiecare pentru supraviețuirea pruncului nenăscut și fără apărare.

    Adresa mea de e-mail: [email protected]
    Numărul de telefon al familiei 0775178737

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button