X

Sub pretextul că ne spionează chinezii, SRI vrea să interzică TikTok

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Compania chineză dezvoltatoare a rețelei de socializare TikTok, Bytedance, și aplicația în sine au devenit subiectul unor intense dezbateri în ultimele luni.  Aceasta se datorează faptului că Bytedance este o companie din China și trebuie să respecte legislația comunistă a țării.

Autoritățile din mai multe țări europene și din SUA au atras atenția asupra potențialelor pericole la care sunt expuși utilizatorii TikTok.

În această săptămână, Serviciul Român de Informații (SRI) a adus noi argumente împotriva rețelei de socializare.

Generalul Anton Rog, în calitate de șef al diviziei CyberInt din SRI, a argumentat că TikTok ar trebui interzis. El a afirmat că toate datele utilizatorilor ajung pe servere din China, conform unei analize tehnice efectuate de SRI.

Mai mult decât atât, generalul Rog a susținut că autoritățile chineze ar avea capacitatea de a activa microfonul și camera dispozitivelor utilizatorilor.

TikTok este considerat un risc de securitate pentru utilizatorii din România, iar SRI recomandă dezinstalarea aplicației.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Când discut cu nevasta despre cu ce fel de mobilă să o schimb pe aia din sufragerie, mai trec 5 minute și-mi apar pe smartphone tot felul de reclame la mobila de sufragerie. Dacă discut cu nevasta ce costum să-mi cumpăr pentru nunta fetei colegei ei de serviciu, la 5 minute de la conversație îmi apar pe smartphone reclame la costumele bărbătești pentru ocazii. Sunt sigur că deși n-am aplicația Tik Tok pe smartphone, chinejii îmi activează microfonul și mai și ascultă discuția. În nici-un caz Google deși am Android pe telefon, pentru că Google nu face lucruri din astea. Google e corect. Tik Tok în schimb utilizează telepatia chiar dacă nu este aplicația instalată pe smartphone.

  2. Iubite frate
    tiktok ul în China este altfel decât tiktok în Europa
    dacă în China este înălțător știri importante creator patriotic în Europa este format din lucruri puerile banale care îl fac pe utilizator să devină tot mai cretin și mai superficial
    deci faptul că tiktok ul pe stil european va fi interzis este din punct de vedere ortodox o chestie bună pentru că nu vor mai fi filmări cu ciocoflendere cu homosexuali cu oameni beți cu jocuri banale și prostești.

  3. Tovarășul gradu’
    Dan Tomozei jurnalist la RadioChinaInternațional mărturisește că în China Tiktok este altfel: naționalist, formator de mândrie patriotică; nu că Tiktok în Öiropa unde e propagandă LBQTUSR+ internaționalism ateist.

  4. Daca aceasta aplicatie ne spioneaza, si asta e punctul de vedere oficial, atunci facebook, instagram, google search, youtube sunt tot softuri spion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button