X

Polonia vrea război cu orice preț! / NATO, târâtă într-un conflict cu Rusia?!

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Se vorbește despre o escaladare a situației în regiune, cu Polonia tot mai insistentă să găsească pricină de război.  Varșovia antrenează militanți care sunt gata să încerce o nouă lovitură de stat la Minsk, în Belarus, informație făcută publică de presa mainstream, aservită intereselor Occidentului. Tot mai multe dovezi indică faptul că se caută extinderea la vecini a luptelor din Ucraina, cu Belarusul aleasă drept țintă.

Potrivit The Times, militanți exilați din Belarus sunt instruiți pe teritoriul Poloniei în pregătirea unei viitoare insurecții la Minsk.

Sursa citată vorbește despre brigada „Bypol”, o miliție extremistă care a participat activ la tentativa de „revoluție colorată” din 2020, ce a urmărit dărâmarea regimului Lukașenko. Bypol își are cartierul general în Poznan, oraș din Polonia, și tot acolo desfășoară un program intens de pregătire militară. Jurnaliștii The Times chiar au mers la fața locului pentru a discuta cu câțiva dintre combatanți, iar la Poznan au dat peste o adevărată tabără de instruire, cu sute de luptători gata să pornească asaltul.

Din câte se pare, programul de pregătire a miliției Bypol a început cu multe luni în urmă, reunind în acest grup cetățeni obișnuiți din Belarus care doresc să se ridice împotriva „campaniei staliniste de tortură și detenție a președintelui Aleksandr Lukașenko, care a redus la tăcere disidența din Minsk”. Pentru a adăuga credibilitate poveștii, Times i-a luat interviu unei femei care se antrena cu trupele Bypol. Poreclită „Predator”, aceasta are 42 de ani și este mama unui copil care nu știe că ea participă în prezent într-un program de antrenament militar. Femeia spune că a ales să se ridice împotriva lui Lukașenko fiind aparent motivată de „necesitatea luptei pentru Belarus”.

„Fiica mea nu știe că sunt aici. I-am spus că merg la paintball. Cu toate acestea, am venit și astăzi pentru a mă pregăti de luptă în Belarus”, a declarat „Predator”.

Tactica jurnalistică a celor de la Times e, de fapt, o strategie media binecunoscută, utilizată pe scară largă în presa occidentală. Obiectivul este de a folosi o retorică emoțională pentru a arăta persoana în cauză ca fiind victimă a opresiunii și un exemplu de eroism și rezistență.

În 2020, când au izbucnit protestele la Minsk, planul era să cadă regimul Lukașenko și înlocuirea acestuia cu candidatul opoziției pro-occidentale, Svetlana Tikhanovskaya.

În acea perioadă a fost creat grupul paramilitar Bypol, format din dezertori ai forțelor de ordine belaruse. Miliția Bypol primește sprijin financiar și logistic din partea puterilor occidentale, un fapt binecunoscut, de altfel.

Rămânerea la putere a lui Lukașenko, grație sprijinului decisiv acordat de Moscova, a forțat Bypol să emigreze către țările vecine, ostile Minskului – Polonia, Ucraina, Letonia, Lituania și Cehia. Din exil, organizația a operat o serie de acte de sabotaj pe teritoriul Belarusului, inclusiv un atac cu drone asupra unui radar antiaerian rus (A-50), amplasat la baza militară Machulishchy.

Miliția Bypol, pe care Polonia, stat membru NATO, o găzduiește și antrenează pentru o nouă încercare de lovitură de stat la Minsk, acționează ca orice alt grup extremist din lume, folosind teroarea în rândul civililor drept instrument politic. Astfel de organizații sunt și Batalionul Azov, Sektor și Aidar, din Ucraina.

Problema este că, în contextul scenariului actual, plin de tensiuni, orice act calculat greșit poate duce la o escaladare gravă. Polonia pare că vrea cu orice preț război, dar riscă să târască Organizația Atlanticului de Nord într-un conflict cu Rusia (aliatul și protectorul Belarusului).

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Polonia = idiotul util anglo-saxonilor . Tot din cauza Poloniei a pornit si WW2 ! Ministrul polonez de externe Józef Beck a acceptat o ofertă din partea Marii Britanii la 30 martie 1939, care a oferit o garanție unilaterală necondiționată a independenței Poloniei. Imperiul Britanic a fost de acord să intre în război ca aliat al Poloniei dacă polonezii au decis că războiul este necesar.„Cecul în alb” fără precedent al Marii Britanii către Polonia a dus la creșterea violenței împotriva minorității germane din Polonia. Cartea Acte poloneze de atrocitate împotriva minorității germane din Polonia răspunde la întrebarea de ce guvernul polonez a permis să se întâmple asemenea atrocități. sursa : http://www.wearswar.com/2022/01/07/ethnic-german-genocide-neutral-sources-document-why-germany-invaded-poland/

  2. Polonia vrea război …. Eomania vrea …. bla, bla, bla
    Nu exista tari care sa doreasca razboaie.
    Si apoi, nici nu are sens sa mai vorbim de razboaie.
    In Europa, cred ca mai exista doua tari conduse de oameni din neamul lor: Ungaria si Turcia. Restul sunt desene animate.
    Exista doar niste unii de conduc lumea ce imping diferite zone controlate in malaxorul de ucis oameni numit WW3, razboi in urma caruia vor mai ramane cativa oameni in cateva tari, care acesti oameni vor cere pacea. Dar ca pacea sa vina si sa fie “vesnica” vor trenui sa desfinteze statele si sa puna un singur conducator la tot pamantul si anume pe antihrist, pe motiv ca: “iata acolo unde sunt mai multi conducatori, la un moment dat va apare un razboi ca acesta (WW3).
    Asta se va intampla.

  3. Polonia vrea să târască N.A.T.O. într-un conflict cu Rusia?? Păi, asta este… fulminant!! Și eu care credeam că N.A.T.O. este în conflict veșnic cu Rusia.. Și eu care credeam că N.A.T.O. chiar de-asta există, pentru conflict cu Rusia.. Și acum aflu de puterea mondială Polonia care târăște pur și simplu biata N.A.T.O. în conflict cu Rusia. Foarte interesant!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE