X

Politico: Piloții ucrainieni pentru F-16 vor fi antrenați în România

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Țările occidentale care fac parte dintr-o coaliție internațională pentru achiziționarea de avioane de luptă F-16 pentru Kiev consideră România ca un posibil loc de antrenare a piloților ucraineni pentru a pilota aceste avioane, relatează Politico, citând trei surse – un oficial occidental și un fost și actual oficial de la Pentagon. 

Acum, coaliția lucrează la un contract pentru efectuarea de zboruri de antrenament la unul dintre centrele de antrenament din România. Se presupune că instruirea va fi efectuată de producătorul F-16 Lockheed Martin. Pregătirea companiei de a lua parte la instruire a fost anunțată de directorul operațiunii Frank St. John într-un interviu pentru Financial Times.

Oficialii europeni nu au confirmat și nici nu au infirmat că se discută o propunere de pregătire a piloților ucraineni în România

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button