X

Comisiile juridice ale Camerei Deputaților și Senatului au avizat FAVORABIL numirea istoricului Marius Oprea, susținut de AUR, în Colegiul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS)

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Comisiile juridice ale Camerei Deputaților și Senatului, reunite miercuri, 7 iunie 2023, în ședință comună, au avizat FAVORABIL numirea istoricului Marius Oprea, susținut de AUR, în Colegiul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS).

Prin activitatea sa intensă ca istoric și cercetător, Marius Oprea a așternut puțină lumină peste realitățile sumbre ale trecutului recent din istoria noastră, fiind un profesionist consacrat în ce privește studiul activității Securității și al impactului poliției politice în societatea românească.

A fost consilier al președintelui Emil Constantinescu, a condus IICCMER (Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc) și a elaborat legislația după care funcționează CNSAS. În prezent, activează ca jurnalist și cercetător la Institutul Român de Istorie Recentă (IRIR).

Urmează votul în Plen. Sperăm că va fi tot unul pozitiv. Avem nevoie de profesioniști în instituțiile din România pentru a putea cuteza la o reconstrucție organică a societății noastre.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button