X

O nouă intoxicare anti-profesori la Digi 24

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Deși e mini-vacanța de Rusalii, e tot grevă în educație.  Am „răsfoit” puțin presa să văd ce se mai scrie pe tema asta și m-am enervat. Iată trei motive.

În primul rând, foarte buna intervenție a scriitorului sibian Radu Vancu pe Facebook, după incalificabila reacție venită de la Iohannis, după așa-zisa mediere făcută de președinte între profesorii greviști și guvern: „Sunt sigur că fiecare dintre voi cunoaște cel puțin un astfel de profesor. Așa că vă rog să nu uitați: la Cotroceni nu locuiește nici un profesor. Acolo locuiește cineva care, după ce a ratat totul ca președinte, a ținut să rateze totul și ca profesor. Și a devenit cel mai îndârjit inamic al unei Românii cu adevărat educate. Îmi e rușine, cum ziceam, că o astfel de formă fără fond se poate recomanda drept profesor român. Să nu-l credeți nici o secundă: n-are nimic de-a face cu demnitatea meseriei de profesor. N-o va înțelege vreodată.” (sursa)

Digi24 își continuă misiunea de goarnă prezidențială anti-profesori. Iată un material despre sindicate de unde scoate un titlu precum ”în grupurile de profesori ar putea fi infiltrate ”incitatori” motivați politic”.

Adică, vezi Doamne, o grevă susținută de zeci de mii de oameni este de fapt susținută ”suspect” de agitator misterioși. Absolut penibil, mai ales că materialul este despre altceva.

Liderul sindicalist Nistor spune de fapt cum n-are mare control și că oamenii au fost enervați atât de tare încât și să vrei nu-i mai scoți prea ușor din protest: ”V-am spus, prelungirea negocierilor…câteodată, lucruri nepotrivite, spuse în momente nepotrivite, care au deranjat corpul profesoral şi nu numai, au condus din start la amplificarea stării de tensiune şi la o creştere a nemulţumirii colegilor din sistem, nemulţumiri legitime. Şi, la un moment dat, am ajuns în situaţia încât ceea ce părea rezonabil într-o anumită perioadă nu mai este de acceptat acum şi colegii au întotdeauna dreptate. Noi nu putem fi împotriva colegilor noştri”. Și uitasem că există un ministru al educației. Dar mi-a atras atenția formularea aia barbară, care se tot repetă, și pe care am auzit-o iar la Ligia Deca.

E vorba despre sintagma ”pe net”. Cât iei ”pe net”? Mor când aud formularea asta, când e mult mai simplu (și corect) ”cât iei net”? Seamănă cu vlogurile de modă, când aflăm că se poartă ”pe roz”, ”pe fucsia” etc.

Deca: ” „Dacă ne referim la bază, deci fără creşterile legate de dirigenţie, învăţământ special, un profesor cu studii superioare debutant are acum, fără niciun fel de alt spor, 2.376 pe net şi ar ajunge la 2.956 tot pe net.”

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button