X

Averea lui Iohannis a crescut: stil de viață oligarhic

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Președintele României, Klaus Iohannis, și-a publicat declarația de avere pentru ultimul an fiscal (2022), din care reiese că șeful statului a reușit să economisească într-un an 30.000 de lei.

181.944 de lei a încasat ca șef de stat (medie lunară de 15.162 de lei) Klaus Iohannis în ultimul an fiscal (2022), potrivit declarației de avere, datată 31 mai 2023. Practic, media lunară a creșterii indemnizației sale a fost de 200 de lei, în condțiile în care în declarația de avere din 2022, președintele României menționa un venit anual de 179.507 lei.

Klaus Iohannis și-a rotunjit veniturile cu 5.934 de lei, bani reprezentând drepturi de autor de la Curtea Veche, pentru cărțile sale, în condițiile în care șeful statului are publicate trei cărți. Un plus la venituri a fost reprezentat de suma de 44.389 de lei din închiriere de imobile, cu circa 3.000 de lei mai mari față de cele din declarația de avere precedentă.

3 case și 3 apartamente

În declarația de avere figurează 3 case și 3 apartamente, precum și 200.000 de lei în cont. Practic, șeful statului a reușit să economisească într-un an doar 30.000 de lei.

Președintele României nu are pe numele său niciun teren, dar nici vreun automobil sau obiecte de valoare.

În 2021, în plin scandal politic, AUR și USR au cerut la nivelul Birourilor Permanente Reunite chemarea în Parlament pentru explicații a lui Klaus Iohannis, motivul fiind averea șefului statului. PNL și UDMR s-au împotrivit atunci, iar PSD s-a abținut.

Cadourile primite, dar care rămân la Palatul Cotroceni

Președintele a primit, anul trecut, 26 de cadouri, în valoare a 23.000 de lei, în diverse acțiuni de protocol. Cel mai scump, îl reprezintă un tablou de chihlimbar, în valoare de 5.565 lei, fiind urmat de o plașă print în valoare de 4.551 lei.

De asemenea, Klaus Iohannis a primit și un set din porțelan (două cești, două farfuriuțe, vas pentru lapte, vas pentru zahăr, caeinic cu pictură) în valoare de 1.385 lei, un platou de porțelan, în cutie de pluș cu interior de mătase, care valorează 890 de lei, o lampă Flyte de 1.172 de lei și un cuțit militar de 247 lei.

Totodată, Iohannis a mai primit în dar un stilou roşu marca Poenari în valoare de 465 de lei, un tablou „Tree of wishes” reprezentând un copac, din alamă, în valoare de 989 de lei, butoni din argint cu chihlimbar şi pietre din Marea Baltică, de 618 lei.

Preşedintele nu va putea păstra toate obiectele primite, acestea rămânând în patrimoniul Administrației Prezidențiale.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Oate daca îi cautam si verificam conturile din paradisurile fiscale si nu numai avem surprize placute ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button