X

Ucraina anunţă că intenţionează să adâncească şi mai mult Canalul Bâstroe pentru a-și extinde rutele alternative pentru exportul cerealelor

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ucraina doreşte să înceapă încă de anul acesta lucrările pentru adâncirea şi mai mult a Canalului Bâstroe, astfel încât să-şi extindă rutele alternative pentru exportul cerealelor, a anunţat marţi ministrul ucrainean al infrastructurii, Iuri Vaskov, potrivit Reuters, preluată de Agerpres. 

Ucraina a adâncit deja de la 3,9 metri la 6,5 metri acest canal navigabil pentru a-şi putea spori exporturile din porturile sale fluviale, după invazia rusă care i-a blocat porturile de la Marea Neagră şi numai un volum limitat de cereale a fost expediat prin aceste porturi în urma acordului cu Rusia mediat de Turcia şi de ONU.

Vorbind marţi la o conferinţă pe tema cerealelor, ministrul ucrainean menţionat a spus că noua adâncime a Canalului Bâstroe a permis accesul navelor în porturile fluviale ucrainene, dar tot nu este suficient pentru navele încărcate ce sunt nevoite să utilizeze Canalul Sulina din România, care este mai adânc.

Prin urmare, a continuat oficialul de la Kiev, Ucraina doreşte să adâncească până la 7,2 metri Canalul Bâstroe, astfel încât adâncimea acestuia să fie similară cu cea a Canalului Sulina, şi intenţionează să poarte discuţii pe acest subiect cu oficialii europeni în viitorul apropiat.

România şi-a manifestat îngrijorarea că lucrările de dragare a Canalului Bâstroe pot ameninţa fauna Deltei Dunării, zonă inclusă în lista Patrimoniului Mondial UNESCO, şi că aceste lucrări încalcă tratatele internaţionale privind protecţia mediului, aminteşte Reuters.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Și care-i problema?….
    E ordin să fie protejați?
    E!…
    E ordin să fie ajutați?
    E!
    Ce vă tot scremeți?…E lumea lor și fac ce vor și-i doare exact în c-u-r de ce ziceți voi…Și chestia cu secarea deltei s-o lăsați mai moale că nu ține….Mai citiți principiul vaselor comunicante….Nu fundul paharului lui Arhimede contează ci nivelul de umplere….Dar ce s-ar face gunoaiele de jurnaliști dacă n-ar avea subiecte de speriat poporul?…

  2. Atunci cand ii ai in fatza pe “prostii prostilor” si pe “slugile slugilor”, adica pe tradatorii din fruntea Romaniei, este absolut normal sa-ti maximizezi orice in relatia cu acesti cretini! Asta fac acum ucrainienii! Pacat ca, majoritatea dintre romani nu inteleg acest lucru, ca sa procedeze exact ca ucrainienii in relatia cu ei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button