X

Guvernul lui Stan și Bran oferă doar vouchere

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a anunțat joi seară că liderii coaliției PSD-PNL-UDMR au decis, după negocierile miniștrilor cu liderii sindicali, să nu acorde nici o creștere de salariu pentru profesori în acest an, ci doar un bonus de 2. 500 de lei, în două tranșe.

Cărbunaru a spus că singura mărire pe care o face guvernul e pentru personalul nedidactic din școli, adică paznici, mecanici, îngrijitori, fochiști.

Purtătorul de cuvânt a mai spus că singurele eventuale creșteri de salarii pentru profesori vor veni din 2024, după ce va intra în vigoare noua lege a salarizării.

Principalele declarații ale lui Dan Cărbunaru:

  • Astăzi s-au întâlnit echipele de negociatori la guvern. Guvernul a prezentat tot setul de măsuri pentru educație pentru a înceta greva
  • După acest dialog rezultatul a fost analizat de liderii coaliției de guvernare
  • Decizia coaliției care va fi implementată mâine de guvern vizează mărirea veniturilor personalului nedidactic din școli (paznici, mecanici, îngrijitori, fochiști – n.red.). E vorba de 55.000 de oameni cu o medie a creșterii veniturilor de circa 9%. Se vor adăuga două prime consecutive de câte 500 de lei în iunie și octombrie
  • Pentru alte 220.000 oameni – personalul didactic și auxialiar, în iunie va fi oferită o primă pentru cariera didactică de 1.000 de lei, în octombrie altă primă de 1.500 de lei
  • Formele care permit majorări de salarii s-au epuizat în actuala lege a salarizării
  • Aceste eforturi care se fac vor fi dublate de faptul că la 1 septembrie discuțiile pe noua lege a salarizării să fie purtate cu celeritate pentru ca la 1 ianuarie 2024 profesorii să aibă deja date în plată noile drepturi salariale
  • Noile legi ale educației arată că profesorii din zone defavorizate primesc o primă de cinci salarii, se plătește naveta
  • Își depune Ciucă mandatul? Prioritatea guvernului e dialogul cu sindicatele, aprobarea actelor normative.
  • De ce nu creșteți azi salariile? Și din perspectiva țintei de deficit, și din perspectiva viitoarei legi a salarizării.
  • Cât mai e dispus guvernul să negocieze, în timp ce elevii sunt acasă? Nu suntem la piață și nu operăm cu oferte. Aș putea să fac trimitere și la alte măsuri din alte registre asumate de guvern în alte perioade. Când prețul la pompă risca să ajungă la 11-12 lei, guvernul a intervenit cu compensarea prețului, a calmat piața. Guvernul și-a asumat măsura. Când facturile au crescut, guvernul a intervenit. Așa am ajuns să avem printre cele mai mari creșteri economice. Azi mulți copii nu pot intra la ore după 2 ani în care pandemia a afectat substanțial procesul educațional
  • Cum credeți că se poate ajunge la un punct comun, când profesorii au respins deja oferta guvernului cu voucherele? Avem un guvern care livrează soluții.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Odata cu greva masiva a profesorilor, a inceput sa se simta un usor vant de revolte si Revolutie! Daca si alte categorii sociale se vor alatura in strada profesorilor, vantul va sufla tot mai tare! Probabil ca, din toamna(acum, multi dintre ei se pregatesc de concedii), romanii vor sta tot mai mult in strada, iar atunci situatia va deveni critica pt guvernanti, pt ca orice serviciu de informatii intern sau extern va putea inscena un “moment emotional” in societate, ce ar putea fi scanteia declansarii Revolutiei populare in Romania!

  2. Oferta guvernului Ciuca pt profesori, vine sa ne confirme ciclicitatea Istoriei: Nicule, mai da-le vauchere de o suta de lei(pardon, de o mie de lei, cu inflatia pe 33 de ani)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button