X

De 33 de ani politicienii și-au bătut joc de educație! Plagiatori, agramați, absolvenți de școli private la 40 de ani, angajați de o viață la stat, oameni care nu au dovedit nimic în viața lor!

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În timp ce mulți dintre voi ați intrat din nou în capcana întinsă de politicieni și sunteți nervoși pe profesori pentru că au intrat în grevă, jocurile de putere merg perfect și “activii” versus “rezerviști” își dispută controlul pe tot ce mișcă în țara asta.  Da, unii profesori nu sunt ce trebuie!

Așa cum se întâmplă și cu unii medici! Dar cum se întâmplă în orice profesie! De ce generalizați? Dacă în domeniul în care lucrați sunt unii care nu își fac treaba ca la carte înseamnă că și voi sunteți la fel? Da, unii profesori fac meditații! Dar oare dacă se bucurau de statutul pe care îl merită și de salarii decente se mai întâmplă asta? Cum de avem încă mulți foarte mulți elevi străluciți care câștigă concurs după concurs la nivel internațional?

Nu pentru că există și mulți profesori foarte buni și dedicați? E vina lor că politicienii de 33 de ani și-au bătut joc de educație și au făcut experiment după experiment? E vina profesorilor că alte categorii profesionale au salarii foarte mici? E vina lor că există asemenea discrepanțe în sistemul bugetar? Oamenii care muncesc cu adevărat au salarii foarte mici, în timp ce pilele politice cumulează sporuri și consilii de administrație pe criterii care nu au nicio legătură cu meritocrația?

Trageți aer în piept și încercați să vedeți dincolo de experiența personală cu un profesor sau doi! Așa cum arătă învățământul azi, așa va arată țara asta în viitor. Putem să facem mai mult pentru copiii noștri, pentru nepoții nostrii? Putem! Păi haideți să va arăt eu azi cine sunt cei care conduc “România educată” și ne învrăjbesc pentru că ei să rămână la putere mai departe. Plagiatori, agramați, absolvenți de școli private la 40 de ani, angajați de o viață la stat, oameni care nu au dovedit nimic în viața lor!

Ei sunt cei la care trebuie să ne uităm și să le cerem socoteală!

Ei vorbesc de economii la buget însă bugetarii continuă să facă așa zise cursuri anuale care nu sunt nimic altceva decât niște vacanțe pe bani publici la munte și la mare! Azi au aprobat în Parlament un nou act normativ prin care angajații din primăriile de comune și cei din instituțiile și serviciile publice de interes local pot să-și deconteze cheltuielile de transport. Carpeli făcute pe picior. Unii primesc, de la alții se taie în funcție de interesul politic al momentului.

Și pe principiul țara arde, baba se piaptănă, CFR SA vrea să-și cumpere o clădire nouă cu aproape 3 milioane de euro.

10 milioane de euro cheltuie și SPP și STS pentru cumpărarea de echipamente care să ajute la identificarea și monitorizarea amenințărilor cu drone la adresa demnitarilor.

Dar cea mai mare trădare despre care văd că nu vorbește nimeni constă în faptul că România se alătură celor 9 țări care cer eliminarea dreptului de veto al statelor member UE în două domenii esențiale: politică externă și securitatea.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE