X

CEDO obligă statul român să adopte o legislație prin care să recunoască cuplurile de același sex

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a admis o plângere formulată de Asociația ACCEPT și de mai multe persoane împotriva statului român prin care s-a sesizat încălcarea Articolului 8 din Convenția Curții care prevede „dreptul la respectarea vieţii private şi de familie”. Hotărârea vine la patru ani după ce 42 de persoane au dat în judecată statul român din cauza lipsei de recunoaștere și protecție legală pentru familiile lor, formate din persoane de același sex.

Decizia a fost pronunțată în cazul Buhuceanu și Ciobotaru și al altor 20 de familii formate din persoane de același sex.

În decizi de marți, CEDO a constatat că România a încălcat articolul 8 din Convenție în privința „vieții private”, cât și al „vieții de familie”.

Decizia CEDO poate fi consultată aici

Ce prevede articolul 8 – Dreptul la respectarea vieţii private şi de familie:

„Orice persoană are dreptul la respectarea vieţii sale private şi de familie, a domiciliului său şi a corespondenţei sale.

Nu este admis amestecul unei autorităţi publice în exercitarea acestui drept decât în măsura în care acesta este prevăzut de lege şi constituie, într-o societate democratică, o măsură necesară pentru securitatea naţională, siguranţa publică, bunăstarea economică a ţării, apărarea ordinii şi prevenirea faptelor penale, protecţia sănătăţii, a moralei, a drepturilor şi a libertăţilor altora”.

O „decizie istorică”

Asociația Accept spune că decizia CEDO este una istorică:

„În urma acestei decizii istorice, pentru a fi în acord cu Convenția, România trebuie să adopte o formă juridică de recunoaștere a familiilor formate din persoane de același sex.

CEDO subliniază clar că aceste familii au nevoie urgent de o formă de recunoaștere care să le ofere acestor familii drepturi egale și să creeze un cadru legal care să protejeze traiului în comun al acestor cupluri.

Asociația ACCEPT cere încă o dată cu ocazia acestei hotărâri Guvernului și Parlamentului României să își facă datoria față de toți cetățenii lui și să trateze toate familiile din țara noastră cu demnitate și respect.

Solicităm Guvernului și Parlamentului adoptarea de instrumente adecvate de protecție și recunoaștere juridică pentru toate familiile din România, precum: Modificarea Codului Civil pentru a permite căsătoria între persoane de același sex și recunoașterea căsătoriilor între persoane de același sex încheiate în străinătate; Legiferarea parteneriatului civil, indiferent de sexul celor doi parteneri de cuplu, înregistrat de către ofițerul de stare civilă; Protecția familiei de facto, care nu optează pentru căsătorie sau parteneriat civil, în domeniul patrimonial, al sănătății și în vederea prevenirii și combaterii violenței domestice”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

14 comentarii

 1. În primul rand, definirea familiei în legislația românească nu include părți de același sex, adică Uniunea persoanelor de același sex nu este o familie.
  Inal doilea rand, se încalcă principiul democrației legilor, o astfel de definire a familiei nu a fost niciodata trecuta prin Parlamentul României, încă for decizional pentru legislația din România.
  În al treilea rand, trebuie revizuita echipa juridica ce a reprezentat Statul Roman.
  Cine sunt cei care apară poziția Statului Roman in cauza respectiva?!
  În al patrulea rand, Biserica Ortodoxa este obligata sa iasa la apărare activa a caracterului sacru al familiei, cu toate argumentele teologice istorice sociale și morale de care dispune-altfel, merita damnarea eterna cu aplicare imediata conducerea Bisericii.Daca mucenicii si Biserica Primara ar fi fi fost lași, astăzi n-ar fi fost nici familie, nici Biserica, nici viata pe Pământ.
  Cu Dumnezeu înainte, la lupta!

  1. Sunt casatorit, am un copil, avem studii superioare cu totii. Ce nu intelegem inca, este de ce se incearca la nivel de stat sa se educe noile generatii despre probabile fapte iluzorii sau despre existenta apartenentei la un gen. Pana in prezent noi cunoastem ca diferenta dintre doua persoane cu infatisare asemantoare (haine, freza etc) o face doar tipul de organ genital cu care s-a nascut. De ce se incearca aceasta amestecare haotica si ilogica prin aparitia familiei cu parteneri de acelasi sex, ifose de genul ,, sunt femeie dar traiesc intr-un corp de barbat” sau ,,sunt femeie dar nu suport barbatii” si invers. Aceste informatii exista insa de ce trebuie sa numim ,, casatorie” uniunea juridica dintr persoane cu acelasi sex. Cum se poate forma o ,,Familie ” dintre doua persoane de acelasi sex ? . Putem admite ca fiecare om poate gandi cum doreste si sa aleaga ce doreste , insa cu totii trebuie sa admitem adevarul faptic si evident; O familie formata din un barbat si o femeie poate sa procreeze urmasi. In alte situatii adevarul faptic este denaturat. O familie formata din doua persoane de acelasi sex nu pot avea urmasi, nu este normal sa poata adopta copiii. Pot trai ca un cuplu denaturat, anormal insa familia lor trebuie sa se formeze juridic cu alta denumire dar nu casatorie. Orice om trebuie sa inteleaga ca nu are libertate deplina aplicata dupa parerea fiecarui individ. Libertatea este conditionata de anumnite reguli adoptate de o majoritate sau de conducatorul agreat, numite LEGI. Convingerile religioase implica o conduita morala de urmat, specificata clar de cuvantul lui Dumnezeu in Biblie. Orice om de pe pamant a auzit si stie de existenta Bibliei. Fie ca esti credincios sau nu , trebuie sa poti alege cum sa traiesti propria viata dar sa respecti legile juridice si morale. Gandirea nu poate fi influentata de nimeni, fiecare individ este unic. Faptele rezultate in urma gandiri pot fi incadrate corect in regulile de viata stabilite de catre majoritate. Zicala asta este mai actuala decat credem noi ,,Fiecare pasare pe limba ei piere”

 2. Foarte frumos articolul 8 al “conventiei curtii europene”! Sunt complet de acord cu articolul 8! Dar nu inteleg altceva: cine a pus semnul EGAL intre cuvantul “familie” care apare in articolul 8 si perversii astia care fac prostii si perversiuni sexuale extreme??

 3. Poporul român NU ESTE DE ACORD cu deciziile deviante si cu anormalitatea.
  Poporul român este IUBITOR DE DUMNEZEU si NU VOM ACCEPTA NICIODATA vreo lege lumeasca ce vine in contradicție cu PORUNCILE DUMNEZEIESTI si BISERICESTI.
  Indiferent de consecinte.
  Pacea este mai mare ca dreptatea, dar pana la marturisirea credintei si pana la ADEVARUL DUMNEZEIESC.
  DUMNEZEU, CEL IN PREA SFANTA TREIME LAUDAT, a creat barbat si femeie, incununati prin Sfanta Taina a Cununiei. Bărbatul-tată, iar femeia-mamă binecuvantati cu prunci in sânul Familiei spre SLAVA LUI DUMNEZEU si bucuria vietii.
  Cine propaga alte nebunii, de la necuratul vine cu ele.

 4. Nu trebuie.
  Cititi traducerea textului.
  Ca nu aplica prevederile Conventiei nu inseamna ca trebuie sa le aplice deoarece legislatia proprie nu contine acele prevederi si CEDO nu poate obliga vreo tara sa-si modifice legislatia, nici sa aplice sanctiuni neprevazute de propriile legi ale tarii respective.
  Nu uitati, nu doar ca perversiunea nu e “drept”, chiar admis ca “libertate”; adica tra nu e are obligatia fata de perversi, doar ca nu-i mai izoleaza ca agenti ai sinuiderii colective.
  “Ei” – CEDO nu sint de acord. Atat.
  Judecatorii s-au descalificat, nu aveau dreptul sa puna in discutie aceeasta tema ci sa respinga cererea perversilor drept “inadmisibila”, Curtea neavand competenta sa judece “libertati”.

  … nu poti fi pervers de unul singur, e nevoie de coruperea celei de-a doua fiinte… si aici se depaseste cadrul individual, intrand in grup, in societate.
  E confirmat astfel ca nimeni nu se poate naste pervers, nasterea fiind individuala, cu trasaturi si caracteristice personale, nu colective, nici relationate cu alt individ.
  Evident (astfel) – orice pervers este deja un atentator la viata normala a societatii fiindca a ajuns “asa” dupa ce a corupt pe al doilea individ!

 5. Va urma homosexualizarea Romaniei, care alaturi de legea lui Firea, prin care vor fi rapiti de catre stat, copiii romanilor si dati spre adoptie cuplurilor de homalai, vor transforma Romania intr-0 noua Sodoma si Gomora!
  Asa ca, dormi linistit populatie romana(popor nu mai suntem demult), micii, berea, semintele si manelele de weekend, vor mai fi inca un timp ale tale, dar apoi urmeaza pt tine. sclavia! Totala!

 6. NEVER ACCEPT
  Policolorii au drepturi în casa lor
  În tribul lor
  În biserica lor ( biserica satanei)

  Niciodată nu v-om accepta regulile lor
  Dacă vor drepturi pentru ei să meargă la notar să facă o procură pentru partenerul lor,

  Eu nu pot scoate bani din bancă dacă contul este făcut pe soția mea

  Ei ce naiba mai vor???

  1. Informatia trtebuie sa fie corecta, adevarata si impartiala. Familia formata dintre doi indivizi cu acelasi sex nu trebuie formata juridic prin CASATORIE. Parlamentul sa stabileasca o forma juridica care sa le confere regulile de transmitere a proprietatii dobandite sau mostenite. Aici trebuie sa se stabileasca si faptul ca nu trebuie sa aiba dreptul sa adopte copiii, deoarece nu este produsul rezultat dintre doua persoane de acelasi sex. Ce sentimente va avea un copil cand vede ca are drept parinti doi barbati sau doua femei iar la scoala va invata la Biologie sau Stiinte naturale, organele sexuale M si F si cine poate procrea urmasi! Gandirea fiecarui om este unica si nu poate fi dirijata decat partial si inj anumite conditii bine supravegheate.

 7. Informatia trebuie sa fie corecta, adevarata si impartiala. Familia formata dintre doi indivizi cu acelasi sex nu trebuie formata juridic prin CASATORIE. Parlamentul sa stabileasca o forma juridica care sa le confere regulile de transmitere a proprietatii dobandite sau mostenite. Aici trebuie sa se stabileasca si faptul ca nu trebuie sa aiba dreptul sa adopte copiii, deoarece nu este produsul rezultat dintre doua persoane de acelasi sex. Ce sentimente va avea un copil cand vede ca are drept parinti doi barbati sau doua femei iar la scoala va invata la Biologie sau Stiinte naturale, organele sexuale MsiF si cine poate procrea urmasi ! Gandirea fiecarui om este unica si nu poate fi dirijata decat partial si inj anumite conditii bine supravegheate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button