X

Ucrainenii au adâncit canalul Bâstroe la 7 metri. Acestea sunt rezultatele măsurătorilor

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Autoritățile nu au comunicat încă rezultatele măsurătorilor făcute luna trecută în partea ucraineană a Canalului Bâstroe, însă surse din Ministerul Transporturilor au declarat pentru Libertatea marți, 16 mai, că „s-au făcut dragaje de adâncire pentru a ajunge la 7 metri”, ca să poată trece nave de mare tonaj. 

„Inițial, canalul Bâstroe avea o adâncime de maximum 4 metri, ceea ce nu permitea navigația navelor fluviomaritime de mare capacitate. După lucrările de dragaj, Canalul Bâstroe a fost adâncit la 7 metri. Acestea sunt rezultatele măsurătorilor”, au precizat surse din ministerul condus de Sorin Grindeanu pentru Libertatea.

Acum, „Ministerul Mediului trebuie să interpreteze datele primite și să spună cum vor afecta dragajele făcute biosfera Deltei Dunării, pe termen scurt, mediu și lung”, au adăugat sursele Libertatea. În baza analizei Ministerului Mediului, Uniunea Europeană poate lua o decizie definitivă de interzicere a dragajelor și a oricăror acțiuni pe Canalul Bâstroe de natură să pună în pericol biosfera Deltei Dunării. Istoricul scandalului Bâstroe Pe 15 februarie, ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că „există semnale că în acest moment Ucraina face lucrări de dragare a canalului Bâstroe”.

Ulterior, Ucraina a admis că a făcut lucrări de dragare și a susținut că adâncimea de navigare pe Canalul Bâstroe a crescut de la 3,9 la 6,5 metri. O analiză din 27 iulie 2022 a Administrației Fluviale Dunărea de Jos arăta ce efecte poate avea adâncirea canalului Bâstroe.

Pe 3 martie, autorităţile române şi cele ucrainene au convenit ca România să înceapă măsurătorile pe Canalul Bâstroe pe 15 martie, dar procesul a fost amânat până pe 7 aprilie, cu o întârziere de 3 săptămâni față de data convenită inițial.

Cei 10 kilometri ai Canalului Bâstroe au fost măsurați în două zile, iar rezultatele ar fi trebuit să fie comunicate după Paștele ortodox, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Pe 9 mai, ministrul mediului, Tanczos Barna, a declarat că specialiştii în hidrologie analizează datele provenite din măsurătorile terminate în urmă cu o lună, precizând că acţiunea durează între 10-14 zile, fără însă să comunice niciun rezultat al măsurătorilor.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. O sa analizeze datele până la paștele cailor! Trădători spurcați guvernamentali și parlamentari!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button