X

Liiceanu și un austriac lansează un atac la adresa Bisericii Ortodoxe Române

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Joi, 11 mai 2023, orele 19. 00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, a fost lansată cartea: Biserica de stat sau Biserica în stat? O istorie a Bisericii Ortodoxe Române (1918-2023), Ed. Humanitas, București, 2023. Autorul cărții este profesorul Oliver Jens Schmitt de la Institutul de istorie est-europeană din cadrul Universității din Viena, Austria.

Evenimentul editorial a durat 80 de minute. Jumătate din acest timp (40 minute) a fost folosit de către directorul editurii, domnul Gabriel Liiceanu, pentru a aduce la cunoștința publicului agenda sa dinainte stabilită și pentru a ataca virulent Biserica Ortodoxă Română, aducând acuzații impardonabile la adresa acesteia.

„Istoria BOR nu arată deloc încântător și onorabil. Aceasta a colaborat politic cu patru dictaturi: carlistă, legionară, antonesciană și comunistă. Ar trebui ca oamenii să fie șocați de istoria deloc onorabilă a BOR-ului, care nu și-a asumat vocația martirajului în perioada regimului comunist”, a spus Liiceanu, conform sursei citate. În opoziție cu lipsa vocației martirajului în Biserica Ortodoxă Română, zâmbește obosit și îl menționează pe Zelenski – „singurul președinte care se comportă vocațional la nivelul funcției lui”, dispus să moară oricând pentru poporul său. Vădit preocupat de profesiunea vocațională a Bisericii Ortodoxe Române, aduce o acuză foarte gravă acesteia, afirmând că „în ciuda faptului că a golit treptat valorile creștinismului, de-a lungul slujirii a două mii și ceva de ani, ea nu este afectată de acest lucru”.

Urmează cuvinte de-a dreptul halucinante, pline de îngrijorare penibilă pentru semenii săi: „În momentul de față, cei care creditează în continuare BOR-ul, în ciuda istoriei ei teribile din perioada comunismului, nu-și dau seama că, de fapt, în joc se află viața lor, însăși calitatea vieții lor viitoare”.

Întru totul de acord cu autorul cărții, afirmă cu un ton vădit mâhnit că „BOR a urmărit constant puterea lumească ca valoare supremă și împărțirea ei cu cezarul, cu cei care dețin puterea politică. Niciodată accesul la puterea politică statală nu i-a reușit BOR-ului ca după 1989, niciodată un regim politic n-a dat BOR-ului o supremație atât de mare, o perioadă de înflorire și imunitate absolută, ca după 1989. Relația s-a făcut imediat după 1989, între BOR și statul postcomunist și neocomunist al lui Iliescu din cauza faptului că, atât Iliescu și clasa politică, cât și BOR nu aveau nici un interes să deconspire trecutul colaborării comune cu regimul comunist”.

Bolșevicul Liiceanu cu Silviu Brucan(KGB) și turnătorul Băsescu

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. Acest eretic Oliver Jens Schmitt sa-si dea cu parerea despre abuzurile din trecut, facute de austrieci papistasi in Transilvania impotriva ortodocsilor, care sunt o rusine pentru statul austriac.

  2. Nu e nimic de mirare ca biserica e atacata, e inscris in protocoalele inteleptilor de la sion : distrugerea religiei, a familiei , a identitatii , desfiintarea proprietatii private, a patriotismului, a natiunilor, a guvernelor, a oricarei forme de libertate de expresie…Vezi agenda 21/2030. Suntem inconjurati de dusmani in interiorul acestei tari, in toatele sferele de activitate si la toate nivelurile, care au rolul de a o submina pentru a face mai usor de preluat si ce a mai ramas din ea ca popor si resurse spirituale si/ sau materiale. Dusmani care servesc interese straine, in dauna celor nationale.

  3. @Ortodoxinfo:
    Marturisesc ca am aflat de pe ortodoxinfo.ro despre aceasta lanare (ocazie cu care va multumesc); asadar nu am inca o parere despre aceasta carte (dar, pe care, cu siguranta o voi citi). Da, probabil ca in aceasta carte se afirma lucruri incomode despre Biserica Ortodoxa Romana; dar aceste afirmatii nu trebuie sa ne supere ci, pe fiecare dintre noi romanii ortodocsi, ar trebui sa ne impinga sa ne analizam si sa ne introspectam mai mult….vorba aia…ganditul nu a omorat pe nimeni. Si trebuie sa mai intelegem si sa acceptam un lucru: Biserica Ortodoxa Romana este o institutie care a fost creata de oameni si care a fost si este condusa de oameni (fete bisericesti) care au avut mai mult sa mai putin Har si, fiind condusa de oameni, este absolut de inteles ca, de-a lungul timpului, BOR a facut si o multime de lucruri gresite.

  4. 1.Pe Adam l a omorât prima oara gânditul…
    2.Biserica nu este condusă de oameni, conducatorul Bisericii este Domnul Hristos iar ea a fost întemeiată de El și propovaduită de Sfinții Apostoli în toată lumea, Sfântul Apostol Andrei la noi
    3. Este un atac, cu care pari de acord… Cuvintele lor s au îndulcit ca mierea dar ele sunt săgeți

  5. BOR nu poate fi demolata vreodata din exteriorul ei, de catre latrai bolsevici in genul Lichelei din fruntea Humanitas si a lui Jeg Schmitt ala, ci doar din interiorul ei, prin conformismul, ecumenismul si tradarea inaltilor ierarhi romani!

    1. ADEVĂR AI GRĂIT! ȘTIM TOȚI SAU MĂCAR O PARTE DINTRE NOI! Dacă ești VLAD ȚEPEȘ.. , eu sun domnița Caliope..!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button