X

INCOMPETENȚA PSD-PNL-UDMR-USR: România trebuie să plătească anul acesta datorii de 20 miliarde de euro

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

”Deficitul public nu poate fi plătit decît din alte împrumuturi, de aceea este această luptă de a reduce deficitul.  O sută de miliarde de lei sunt datorii din trecut care trebuie plătite anul acesta, ăsta e nivelul datoriilor din anii trecuți, datorii ajunse la scadență: 20 de miliarde de euro” a anunțat ministrul de Finanțe Adrian Câciu, în direct la Antena 3.

Datoria statului, aflată într-o creştere constantă de-a lungul anilor, a trecut de pragul de 700 de miliarde de lei. Totodată, gradul de îndatorare raportat la PIB a depăşit nivelul de 50% şi a ajuns la 50,1%.

Astfel, în februarie, datoria a ajuns la 706,5 miliarde lei (50,1% din PIB), faţă de 695 miliarde lei (49,2% din PIB), în ianuarie, şi 667,3 miliarde lei (47,2% din PIB), în decembrie. Nivelul de îndatorare raportat la PIB depinde destul de mult de evoluţia PIB nominal, de ritmul împrumuturilor, dar şi de sumele care ajung la plată în cursul anului în contul datoriei.

Guvernul faliment Ciucă-Ciolacu a anunțat la începutul anului că are în plan să îndatoreze țara cu 32 de miliarde de euro în 2023.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Când face datorii, guvernul nu se consultă cu poporul ; când trebuie să le plătească, bagă mâna în buzunarul poporului. Procesul de îndatorare e realizat de guvern fără știrea nici unuia dintre garanții fără voie , adică POPORUL . În mod firesc , cine face datorii are obligația să le și plătească. De ce face România datorii ? Cine o constrânge să le facă? Răspunsul e mai mult decât evident – Cine trăiește din îndatorarea altora, , adică băncile internaționale .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE